eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Szeles Mónika oktat és könyveket ír

A gyerekekkel való foglalkozással és könyvírással telnek Szeles Mónika napjai, aki a Magyar Tenisz Napja elnevezésű program díszvendége Budapesten.

"Először is köszönöm a meghívást, örülök, hogy részese lehetek az első alkalommal megrendezett tenisznapnak. Amikor hatévesen elkezdtem teniszezni Újvidéken, rám a Roland Garros-bajnok Yannick Noah látogatása volt nagy hatással, így remélem, hogy a többi itt lévő magyar játékossal együtt mi is inspirálni fogjuk a mostani gyerekeket, és minél többen fognak ütőt a kezükbe" - mondta szombati sajtótájékoztatóján a SYMA Csarnokban.

A kilencszeres Grand Slam-tornagyőztes, korábbi világelső sztár kifejtette, jelenleg a kicsiknek tart edzéseket Amerikában, emellett áprilisban jelenik meg második, gyerekeknek szóló könyve. Szívesen működik közre fitnesz és életmód témájú eseményeken is, az aktív játékra viszont lábproblémái miatt kevesebb lehetősége nyílik.

Egy kérdésre válaszolva a 40 éves Szeles - aki 53 tornát nyert meg karrierje során - elmondta, örömmel látja, hogy a korábbi nagyságok közül Stefan Edberg, Boris Becker és Ivan Lendl is edzőként segíti a mostani legjobbakat, de a nőknél még nem figyelt meg hasonló jelenséget.

"Ha lesz ilyen, akkor valószínűleg előbb vállal szerepet Martina Hingis vagy Martina Navratilova, mint én. Persze soha ne mondd, hogy soha, de én azért inkább szeretek a gyerekekkel dolgozni, rájuk még jobban lehet hatni" - tette hozzá Szeles, aki hivatalosan 2008-ban vonult vissza, de utolsó tétmérkőzését 2003-ban vívta.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×