eur:
388.81
usd:
360.16
bux:
68198.33
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ébresztik Schumachert

Az orvosok megkezdték a hétszeres Formula-1-es világbajnok fokozatos felébresztését a kómából - írja a Nemzeti Sport online kiadása a francia L'Équipe napilapra hivatkozva.

A L'Équipe úgy tudja, a négy hete kómában tartott Schumacher jól reagál a felébresztési folyamatra, de a lap hozzáteszi, ez egy lassú és bizonytalan időszakot jelent majd.

A francia újság szerint - annak ellenére, hogy továbbra is nagyon óvatosnak kell lenni - kétségtelenül ez a legjobb hír, ami a grenoble-i klinikáról érkezett Schumacher balesete óta.

A L'Équipe megemlíti, hogy január 6-án az orvosok azt közölték, a korábbi pilóta állapota "stabil, de kritikus", majd tizenegy nappal később arról tájékoztattak, hogy állapota "stabil". A lap szerint minden bizonnyal most már olyan mértékben csökkent a nyomás Schumi koponyájában, hogy a klinika szakemberei a felébresztési folyamat elindítása mellett döntöttek.

A L'Équipe a francia Jean-Luc Truelle professzor szakvéleményét is kikérte, aki szerint négy hét kóma után mindenképpen el kellett jutni a felébresztési folyamatig, amely során fokozatosan csökkentik az altatók adagolását. A sérült eleinte csak a szemmozgásával és keze mozgatásával tud reagálni. Az orvos szerint a kómából felébresztett ember a felébresztés utáni két hónapban általában zavart állapotban, illetve letargikus hangulatban van. A felépülés időszakát azonban szinte lehetetlen megjósolni, súlyos sérülések esetén akár éveket is igénybe vehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×