eur:
389.32
usd:
362.68
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szocsi 2014 - Romney: példátlanok a fenyegetések

A modern olimpiák közül egy sem kapott olyan konkrét fenyegetéseket, mint a Szocsiban megrendezendő, ez azonban nem jelenti azt, hogy a küszöbön álló téli játékok ne lennének biztonságosak - jelentette ki pénteken az NBC televíziónak nyilatkozva Mitt Romney, a 2002-es Salt Lake City-i téli olimpia szervező bizottságának elnök-vezérigazgatója.

Romney, aki 2012-ben az amerikai Republikánus Párt hivatalos elnökjelöltje volt, rámutatott, hogy a szocsi biztonsági előkészületek is példátlanok. Úgy vélekedett, hogy miközben a "puha célpontok" esetében a biztonságot nem lehet 100 százalékig szavatolni, a helyszínek többségének esetében igen.

"Úgy sejtem, hogy az oroszok mindent megtesznek, ami csak emberileg lehetséges a játékok megvédelmezése érdekében" - mondta.

"A kemény helyszínek biztonságban lesznek. A sportolók biztonságban lesznek. A nézők az olimpiai létesítményekben biztonságban lesznek" - vélekedett a volt politikus.

Romney igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy elutazna-e a családjával a szocsi olimpiára. Megismételte ugyanakkor, hogy nem zárja ki teljességgel a támadás lehetőségét. Kitartott az elnökválasztási kampány során kifejtett álláspontja mellett, miszerint Oroszország az Egyesült Államok geopolitikai ellenfele, ugyanakkor elvetette annak gondolatát, hogy Szocsit megfosszák az olimpia megrendezésének lehetőségétől.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×