eur:
389.37
usd:
363.73
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A magyar karate eddigi legjobb éve volt 2013

A magyar karate negyvenéves történetének legsikeresebb esztendeje volt a 2013-as Mészáros János szövetségi elnök értékelése szerint.

A Magyar Karate Szakszövetség (MKSZ) első embere a pénteki ünnepi rendezvényen kiemelte, hogy az MKSZ tavaly májusban első ízben rendezhette meg a sportág Eb-jét, s a káposztásmegyeri Jégpalotában minden idők legjobb kontinensbajnokságát zárták S. Kovács Ádám, Tóth Beatrix, Metzger Szandra, Bartha Nikola és a női kumitecsapat bronzérmei révén.

Az utánpótlás is több sporttörténelmi jelzőt kiérdemelt 2013-ban: a februári, törökországi kadett, junior- és U21-es Eb-n Nógrádi Nicol és Boussebaa Aicha két aranya mellett három bronzot gyűjtött a magyar csapat. Ráadásul - három harmadik hely mellett - Boussebaa a novemberi, spanyolországi korosztályos világbajnokságon ismét a dobogó felső fokára állhatott, s mindkét korosztályos világverseny a valaha volt legjobb magyar szereplést hozta - hangsúlyozta az elnök.

Mindemellett a magyar karatésok két aranyat és két bronzot szereztek a budaörsi egyetemi Eb-n, a csapatok pedig két bronzot hoztak haza Montenegróból, a régiók Európa-bajnokságáról.

Mészáros János elmondta: hatalmas siker sportág számára, hogy egyedüli nem olimpiai sportágként bekerült az Európai Játékok programjába, amelyet 2015-ben rendeznek meg először.

Az ünnepélyes évzárón az elnök 5. dan fokozatot adományozott pályafutása befejezése alkalmából az eddigi legsikeresebb magyar karatésnak, a Világjátékok-győztes, többszörös vb- és Eb-érmes S. Kovács Ádámnak.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

Vegyes mozgásokat látunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×