eur:
389.74
usd:
365.14
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Orbán Viktor: meg kell becsülni a múlt értékes játékosait és edzőit

Orbán Viktor miniszterelnök szerint egyetlen ország sem nélkülözheti egykori nagy játékosait és nem mellőzheti a saját hagyományait, ezért a volt nagytekintélyű labdarúgókat és edzőket különösképpen meg kell becsülni.

A kormányfő annak kapcsán beszélt kedden a Duna televíziónak, hogy részt vett Kovács Ferenc olimpiai bronzérmes játékos, korábbi szövetségi kapitány, az Orbán Viktor által alapított Puskás Akadémiával szakmai együttműködésben álló Videoton FC tiszteletbeli elnökének 80. születésnapjára rendezett ünnepségén.

"A mai modern játékban már az edzésanyagok az interneten elérhetők, a nagy csapatokat lehet látni a televízióban, tehát ahhoz, hogy egy futball jól működjön, ahhoz minden tudás összegyűjthető ma a nagyvilágból" - fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve ugyanakkor, hogy "az építőkockák nem akarnak összeállni egy szilárd építménnyé".

Ennek véleménye szerint az az oka, hogy egyetlen ország sem nélkülözheti volt nagy játékosait és nem mellőzheti saját hagyományait.

"Ezért a volt nagytekintélyű játékosokat és edzőket különösképpen meg kell becsülnünk, mert a meglévő építőkockákat ők tudják összecementezni" - mondta a miniszterelnök, aki köszöntőjében is kiemelte, hogy Kovács Ferencnek elsősorban nem a nyolcvan évéhez gratulál, hanem reményét fejezi ki a következő 15 éve iránt, vagyis hogy itt marad, a magyar labdarúgásban dolgozik és segíti a sportágat legalább az utánpótlás-neveléssel foglalkozó akadémiák szintjén.

"Feri bácsi még ahhoz a nemzedékhez tartozik, amely tudja, hogy ahhoz, hogy sikeresek legyünk a futballban, először rendes embereket kell nevelnünk, akik egyébként jól futballoznak" - mondta Orbán Viktor, aki szerint ez az, amit az idősebb generáció tagjainak át kell adniuk a fiatal edzőknek.

Kovács Ferenc az egyetlen magyar, aki futballistaként és szakvezetőként is nemzetközi kupadöntőben szerepelhetett magyar csapattal: 1964-ben az MTK-val a Kupagyőztesek Európa Kupájában, illetve 1985-ben a Videotonnal az UEFA Kupában.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×