eur:
389.71
usd:
362.01
bux:
68457.88
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Klubvilágbajnokság - Bevetik a szabadrúgás-sprayt

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) az úgynevezett szabadrúgás-spray használata mellett döntött a decemberi, marokkói klubvilágbajnokságon.

A játékvezető a sprayvel a szabadrúgások előtt meghúzhatja azt a vonalat - a labdától 9,15 méter távolságban -, ahol a védekező csapat játékosai sorfalat állhatnak. A vonal egy perc elteltével láthatatlanná válik.

A FIFA elégedett volt a júliusi, törökországi U20-as és az egyesült arab emírségekbeli U17-es vb tapasztalataival. Előzőleg a sportág szabályalkotó testülete (IFAB) tavaly márciusban járult hozzá az újítás teszteléséhez.

A klub-vb december 11-én kezdődik az afrikai országban, a finálét december 21-én rendezik Marrákesben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elakadt a forint erősödése

Elakadt a forint erősödése

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×