eur:
387.01
usd:
356.43
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Platini 40 csapatos labdarúgó vb-t szeretne

A jelenlegi 32-ről 40-re emelné a labdarúgó-világbajnokságon szereplő válogatottak létszámát Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elnöke.

Szerinte a 2018-as vb-től kezdve lehetne növelni a mezőnyt. Múlt héten Joseph Blatter, a nemzetközi szövetség (FIFA) vezetője hangsúlyozta: szerinte a mostaninál több afrikai és ázsiai együttesnek kellene helyet biztosítani.

Az UEFA elnöke azonban úgy véli, hogy nem az európai csapatok kárára kellene módosítani, egyszerűbb és mindenki számára igazságosabb volna, ha 32 helyett 40 válogatott szerepelhetne a tornán.

"Teljesen egyetértek Blatter úrral, több afrikai és ázsiai csapat kell. Szerintem két-két afrikai, ázsiai és amerikai, valamint egy-egy óceániai és európai válogatottal bővíthetjük a vb mezőnyét" - mondta Platini.

A mostani rendszerben a 32 csapat közül 13 európai, illetve öt szerepelhet Afrikából, négy vagy öt Ázsiából, szintén négy vagy öt Dél-Amerikából, Közép- és Észak-Amerikából három vagy négy, míg az Óceániai térség maximum egy válogatottat "küldhet" a vb-re.

Az eddigi 19 vb-t kizárólag európai vagy dél-amerikai együttes nyerte.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 16:46
×
×
×
×