eur:
389.45
usd:
363.1
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ibra vágott egy négyest a BL-szerdán

Ibra negyvenéves rekordot döntött, legutóbb 1973-ban fordult az elő, hogy egy svéd játékos négyet rúgjon egy nemzetközi meccsen, akkor a Malmö-játékos Tore Cervinnek sikerült ez. A szenvedő alany a belga Anderlecht.

Gyorsan szerzett vezetést a Real Madrid

Az első komolyabb lehetőséget kihasználták a hazaiak, Di Maria ugratta ki Cristiano Ronaldót a tizenhatosnál, a portugál elhúzta a labdát a kapus mellett az ötös sarkánál, majd éles szögből bepörgette. A 4. perben Real-Juve 1-0. Egyenlített a Juve: Egy beadás után Pogba fejelte vissza a labdát, ami előbb még kijött Casillasról a gólvonalról, Llorente viszont ott volt, és méterekről bevágta. Real-Juve 1-1 a 22. percben. Cristiano Ronaldo belőtte a másodikat! Középmagasan helyezett a kapu jobb oldalába, ez a meccsen a második gólja, 2-1-re vezet a Real Madrid a 29. percben, ugyanis tizenegyest kapott a Real. Miért? Chiellini rántotta le Ramost az ötösnél, miközben jött befelé a labda. Vidal egy sárgát is összeszedett, annyira reklamált. Roncsi markentingel? Gézáék nem komálják a Madridot, az nem trendi. Így tudósítanak: "A Juventus tizenhatosánál Chiellini és Cristiano Ronaldo sprintelt a labdáért, az olasz kitette a kezét, talán kicsit bele is nyúlt a a Real-sztár arcába, aki eljátszotta a nagyhalált. A bíró megette, és leküldte a védőt. Emberelőnyben vannak a madridiak." Ez van. Lehozzák Pirlót a Juvéból. Az emberhátrányban játszó olaszoknál Asamoah jött a pályára az utolsó félórára, az állás továbbra is 2-1 a Real Madridnak.

Öngóllal vezet a United

A Manchester United már a második percben megszerezte a vezetést a Real Sociedad ellen otthon, Martinez vétett öngólt, 1-0. Géza egy sort sem ír erről a meccsről. Mi lehet ott?

A PSG bekezdett

A belga Anderlecht otthonában egymás után dolgozzák ki a helyzeteket, a meccs elején 70 százalékban náluk van a labda. Sarkos Ibra, a gólgyáros: Az utóbbi hetekben szórja a gólokat a svéd macsó, most az Anderlecht ellen ő szerezte meg a vezetést a PSG-nek a 17. percben, közelről talált be. Ezzel 1-0 az állás. Megvan a PSG második gólja. Ezt is Ibrahimovic szerezte, az ördögi, méghozzá sarokkal. A csatárnak ebben a hónapban ez már a harmadik duplája, brutális formában van! A sportgézás labdarúgó mágusoknak csak le kellett írni, hogy Ronaldo nyomába eredhet, és a nyegle svéd megrúgta a harmadik gólját is az Anderlecht ellen. A PSG-csatár most távolról bombázott a jobb felső sarokba, hatalmas gól volt. Anderlecht-PSG 0-3, Ibra mesterhármasnál jár egyetlen félidő alatt. Újabb gól, de ezt végre nem Ibra szerezte, hanem a másik macsó, a Cavani. Géza ezt mondja: "ezt most nem az első félidőben triplázó Zlatan Ibrahomovic szerezte, hanem a nyáron érkezett Cavani. Az 52. percben Anderlecht-PSG 0-4." Ibrahomovic megszerezte negyedik gólját! A PSG-csatár a 62. percben Verratti passza után növelte góljai számát, ezzel már 5-0 a franciáknak az Anderlecht ellen. A svéd csatár hatgólos a BL-ben, feljött C. Ronaldo nyakára a góllövőlistán.

Már a Galatasaray is vezet

A kilencedik percben Felipe Melo juttatta előnyhöz a török csapatot a dán Kobenhavn ellen. A törökök berámolták a harmadikat. Most a Galata másik sztárja, Drogba szerzett gólt az első félidő hosszabbításában, 3-0-s előnyből várják a folytatást a dán vendégcsapat ellen. Az éles szemű olvasó tudja: hogy a második török gólról még nem írtunk, azért nem, mert Ibra tripláját jegyzőkönyveztük. Jöjjön tehát a második török gól, ami holland: Sneijderé a törökök második gólja, 2-0-ra vezetnek a Kobenhavn ellen, egy kontra végén helyezett a hosszúba, kapásból.

A Bayern is megtörte a Plzent

Igaz csak tizenegyesből, amit Ribery lőtt be, 1-0 a Bayern Münchennek. Na, végre történik valami itt. A 37. percben Alaba szerezte a németek második gólját a Plzen ellen. A 60. percben Ribery megszerezte második gólját a meccsen, ezt most akcióból, aztán négy perccel később Götze passza után Schweinsteiger már a negyedik Bayern-gólt lőtte a Plzennek. A Bayern is tartogatott még egyet a végére. A 91. percben Götze asszisztjából Robben lőtte az ötödik müncheni gólt, Guardiola csapata megerőltetés nélkül nyert a Plzen ellen otthon 5-0-ra.

Félidő. Így állunk a szünetben - tudósít a sportos Géza:
Bayer Leverkusen-Sahtar Donyeck 1-0
Manchester United-Real Sociedad 1-0
Real Madrid-Juvetnus 2-1
Galatasaray-Kobenhavn 3-0
Anderlecht-PSG 0-3
Benfica-Olimpiakosz Pireusz 1-0
Bayern München-Viktoria Plzen 2-0

A 60. percben Bayer Leverkusen-Sahtar Donyeck 3-0. Az 50. percben Rolfes értékesített egy büntetőt, hét perccel később pedig Sam már a harmadik hazai gólt szerezte. A 60. percben Bayer Leverkusen-Sahtar Donyeck 3-0.

Cardozo megmentetta a Benficát

A csatár a 84. percben talált be az Olimpiakosznak, így 1-1-re állnak otthon.

A szerdai végeredmények

A Sahtar Donyeck, az Anderlecht és a Viktoria Plzen is beleszaladt a késbe, a Real Madrid pedig megnyerte a nap rangadóját, és nagy lépést tett a továbbjutás felé - üzeni a SportGéza.

Bayer Leverkusen-Sahtar Donyeck 4-0
Manchester United-Real Sociedad 1-0
Real Madrid-Juvetnus 2-1
Galatasaray-Kobenhavn 3-1
Anderlecht-PSG 0-5
Benfica-Olimpiakosz Pireusz 1-0
Bayern München-Viktoria Plzen 5-0

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban jár Amerika

Szép pluszban jár Amerika

Vegyes mozgásokat látunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×