eur:
389.22
usd:
363.63
bux:
68078.84
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Birkózó-vb - Módos vert helyzetből nyert

Győzelemmel mutatkozott be a kötöttfogásúak 55 kilós súlycsoportjában szereplő Módos Péter a Papp László Sportarénában zajló birkózó-világbajnokságon.

London olimpiai bronzérmese az iráni Mohamed Faghiri ellen kezdett. A párharc rendkívül vehemensen indult, de eleinte mindkét fél kiválóan védekezett és bontotta a fogásokat, ugyanakkor a nagy lendületben az ázsiai versenyző kétszer is gáncsolt, ezért megintették (1-0). A folytatásban Módos egy pillanatra "elaludt", riválisa válldobást hajtott végre rajta, majd a földön meg is billentette, de aztán a szigetvári birkózó kiszabadult, így ő is kapott egy pontot (2-4). Továbbra is Faghiri maradt aktívabb, és letolta a szőnyegről Módost (2-5). A magyar versenyző a menet végére összeszedte magát, és válldobással egyenlített, azonban a földet érve az iráni megkontrázta az akciót, így mégis ő mehetett előnnyel a szünetre (5-7).

A felettébb sok akcióval tarkított birkózás folytatódott a második menetben is, ugyanis Faghiri ismét "letessékelte" a szőnyegről Módost, így ismét három ponttal vezettet (5-8). A 25 éves magyar azonban nem adta fel a küzdelmet és egy mögékerülés után kiemelte ellenfelét, majd nagy ívben eldobta, s mivel a második hárompontos akcióját hajtotta végre, így 10-8-as vezetésénél technikai tusgyőzelmet aratott.

Módos a nyolcaddöntőben az idei Eb-n hetedik helyezett norvég Thomas Rönningennnel találkozik.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×