eur:
389.14
usd:
363.37
bux:
68140.61
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Birkózó-vb - Hatos nem jutott elődöntőbe

Az olimpiai bronzérmes Hatos Gábor a negyeddöntőben óriási csatában kikapott üzbég ellenfelétől, így legjobb esetben is csak a vigaszágon folytathatja szereplését a szabadfogásúak 74 kilogrammos kategóriájában, a Papp László Sportarénában zajló birkózó-világbajnokság szerdai versenynapján.

A görög, majd kínai ellenfelét is biztosan verő szombathelyi az idei Ázsia Játékokon második Rasid Kurbanovval csapott össze az elődöntőért. Az első két perc kemény állóharccal, fogáskereséssel és bontással zajlott, a felek hatalmas erőket mozgósítottak, és ugyan a küzdelmük nem volt látványos, a feszültséget érezni lehetett. A mérkőzésvezető aztán Hatost figyelmeztette, majd intette is passzivitásért, így neki kellett volna akciót kezdeményeznie, de ellenfele kapta el villámgyorsan a lábát, és mögé került (0-2). A folytatásban újra Kurbanov támadott lábra, de a magyar gyönyörűen fogott vissza. Egy pillanatra úgy tűnt, hogy akár a hátára is fordíthatja az üzbéget, végül azonban csak mögé került, ami egyenlítést és egyben - a később elért akció miatt - helyzeti előnyt is jelentett (2-2).

A néhány száz hazai néző a szünetben és a második menetben is lelkesen biztatta Hatost, aki a második három percben is keményen kereste a fogást, ám nem tudta rendesen megfogni riválisát, aki nem fáradt. A bíró aztán megint Hatost figyelmeztette, majd intette, és miután ezután sem tudott pontot érő fogást végrehajtani, Kurbanov került 3-2-es előnybe. Ekkor kevesebb mint egy perc volt csak hátra, és az eredmény már nem változott, az üzbég jutott a négy közé.

"Ennyivel jobb volt" - mondta az MTI-nek az idei Eb-n második, 2010-ben vb-harmadik Hatos. "Ez az üzbég versenyző is orosz, és ők annyival jobbak nálunk, hogy egész évben ilyen kaliberű emberekkel tudnak készülni. Sajnálom, de elkeseredve nem vagyok. Remélem, azért Kurbanov a döntőbe jut, és a vigaszágon még birkózhatok."

"Nem tudott átmenni rajta, megérdemelten nyert az üzbég. Nagyon sajnálom" - mondta Gulyás István szakágvezető.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Az MNB több telefonszámának másolásával is telefonálnak ismét csalók magánszemélyeknek, akár a jegybank, akár valamelyik hitelintézet nevében. A beszélgetés során az ügyfelek bizalmas banki adatait, pénzét szereznék meg, vagy kémprogramot töltetnének le velük. Az MNB és a bankok nem keresnek meg ügyfeleket ilyen ürügyekkel. A megkárosított állampolgároknak célszerű a rendőrséghez fordulni - közölte az MNB.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×