eur:
388.51
usd:
360.62
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Vívó-vb - Két magyar a második fordulóban női kardban

Márton Anna és Várhelyi Anna bejutott a legjobb 32 közé a női kardozók pénteki versenyében a budapesti vívó-világbajnokságon. Benkó Réka ugyanakkor kikapott első főtáblás mérkőzésén, ezzel befejezte szereplését egyéniben.

Várhelyi a német Sybille Klemmet verte két tus különbséggel. Szoros volt az asszó, de a magyar kardozó jobban koncentrált a végjátékban, ennek köszönheti, hogy a második fordulóban is pástra léphet.

Márton még kiélezettebb küzdelemben biztosította helyét a legjobb 32 között. Az azeri Szabina Mikinával vívott asszójában 6-9-ről zárkózott vissza, onnantól kezdve pedig vagy nála volt az előny, vagy egyenlő volt az állás. 14-14 után ellenfele megpróbálta őt a pást végébe szorítani, de többszöri próbálkozásra is csak a levegőbe suhintott, Márton pedig élt a lehetőséggel, és visszatámadva megvágta az azerit.

Benkó viszont váratlan vereséget szenvedett az argentin Maria Belén Pérez Maurice-tól, akit a papírforma alapján le kellett volna győznie. Négy-nyolcról még visszaküzdötte magát, de továbbra sem találta a ritmust, a végén pedig megint ellenfele volt határozottabb.

"Nagyon feszült voltam, nem tudom az okát. Jól ment a bemelegítés, nem értem, miért voltam ilyen ideges" - nyilatkozott pár perccel később. "A fejemben sokszor lejátszottam, hogy mit fogok tenni, de nem tudtam megvalósítani. Hazai közönség előtt szerepelni kellemes élmény kellene hogy legyen, nálam ez fordítva történt. Mást ösztönöz a buzdítás, kihozza belőle a legjobbat, én meg feszült és ideges voltam."

A negyedik magyar, Varga Dóra nem jutott fel a főtáblára a selejtezőből.

Eredmények:

a 64 között:
Várhelyi Anna-Sybille Klemm (német) 15-13
Márton Anna-Szabina Mikina (azeri) 15-14
Maria Belén Pérez Maurice (argentin)-Benkó Réka 15-12

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×