eur:
387.81
usd:
357.65
bux:
68070.56
2024. május 17. péntek Paszkál

Räikkönen a hungaroringi hőségben bízik

A hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíj idejére jósolt hőségben bízik Kimi Räikkönen, a Lotus istálló finn pilótája, aki a világbajnoki pontverseny harmadik helyéről szeretne előrébb lépni egy sikeres mogyoródi szerepléssel.

A Ferrarival 2007-ben vb-t nyerő 33 éves versenyző 41 ponttal van lemaradva a címvédő és az összetettben most is az élen álló német Sebastian Vetteltől (Red Bull).

"Tény, hogy az idény eddigi futamain a hőség sokat segített nekünk, a nagy melegben sokkal gyorsabbak tudtunk lenni" - nyilatkozott Räikkönen a mogyoródi versenyhétvége előtt. Az időjárás-előrejelzések szerint a vasárnapi futamon akár 38 fokos hőség is lehet, s ez nemcsak a finn pilótának, hanem csapattársának, a francia Romain Grosjeannak is kedvezhet, a Lotus autói ugyanis a mezőny egyik legjobbjaként tűrik a forróságot.

"Túl sokszor voltam már második Magyarországon" - tette hozzá Räikkönen, aki tavaly, valamint 2003-ban, 2007-ben és 2009-ben is a dobogó második fokára állhatott fel Mogyoródon. A finn arra is utalt, hogy az időmérő edzésen elért eredménynek nagy a jelentősége a futam szempontjából: "Pontosan tudom, hogy a Hungaroringen mennyire fontos elsőként elfordulni az első kanyarban."

A XXVIII. Forma-1-es Magyar Nagydíj vasárnap 14.00 órakor rajtol a mogyoródi pályán.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×