eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Akcióhőssé vált Szilágyi Áron - videóval

Csütörtöktől a mozikban is látható lesz a vívó-világbajnokság hivatalos kampányfilmje - hangzott el az augusztus 5-én kezdődő rendezvény sajtótájékoztatóján.

A reklámfilmet a szervezőbizottság elnöke, Vékássy Bálint ötletei alapján a DEART Produkció készítette. A kétnapos forgatás május végén zajlott a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban az olimpiai bajnok kardozó, Szilágyi Áron főszereplésével, kaszkadőrökkel és összesen 32 fős stábbal, amelyet Vermes Iván operatőr-rendező, Deák Lajos producer-társrendező és Deák János producer vezetett.

A kampányfilmet is bemutató sajtótájékoztatón Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár hangsúlyozta, a vívás - mint a legeredményesebb olimpiai sportág - kiemelt támogatásban részesül, a többi között a MOL Vívó Világbajnokság is 180 millió forintot kap.

"Biztos vagyok benne, hogy rendhagyó, különleges világbajnokság lesz a SYMA Csarnokban. Azt kívánom, hogy a centenáriumi vb-n minél több magyar siker szülessen" - tette hozzá Simicskó István, aki az esemény egyik védnöke.

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke örömét fejezte ki, hogy a vb főpróbája, a zágrábi Európa-bajnokság kiválóan sikerült, a magyar versenyzők öt érmet is szereztek, csapatban négyet, a párbajtőröző Szász Emese pedig egyéniben is felállhatott a dobogóra. A sportvezető megjegyezte, hogy a hétvégi varsói kerekesszékes Világkupán is igen sikeresek voltak a magyar indulók, így az egész csapat jó hangulatban várhatja a vb-t.

Vékássy Bálint, a szervezőbizottság elnöke arról számolt be, hogy péntekig 89 ország 732 ép vívója jelezte részvételét, de ez még nem a végleges szám, a becslések szerint 160 kerekesszékes vívó is Budapestre érkezik, így az év fő eseményén összesen nagyjából ezer induló szerepelhet, hozzájuk pedig 600-nál is több kísérő csatlakozik.

A média érdeklődése szintén jelentős, és a legfrissebb adatok szerint 5251 jegy fogyott el, ez pedig felülmúlja a várakozásokat.

A szervezőbizottság vezetője emlékeztetett arra, hogy májusban "Mint a moziban" szlogennel már megkezdődött a kampány. A főszereplője Szilágyi Áron, aki Vékássy Bálint szerint nemcsak a páston, hanem ebben a szerepben is kiválóan teljesít.

Vermes Iván, a kampányfilm operatőr-rendezője hasonlóan nyilatkozott a Vasas olimpiai bajnokáról.

"Áron nagyon feladatorientált volt az első próbáktól kezdve, a számára szokatlan közegben is céltudatosan próbálta megállni a helyét. A forgatások minden korábbi aggodalmamra rácáfoltak, a kért gesztusokat hamar megtanulta, és jól reagált a rendezői instrukciókra" - emelte ki Vermes Iván.

"Jó volt" - összegzett tömören Szilágyi Áron a forgatási napokról. Hozzátette, hogy nagyon várta és nagyon élvezte ezt a szerepet, és megkönnyítette helyzetét, hogy rengeteg segítséget kapott a stábtól.

"Örülök, hogy jól sikerült a film, remélem, ez is hozzájárul ahhoz, hogy telt ház előtt vívhassunk augusztusban" - fűzte hozzá Szilágyi Áron.

"Kicsit furcsa volt, amikor a kaszkadőrök javították a vívó mozdulataimat, a szurkolók a páston a filmben látottól kissé eltérő mozgást várhatnak tőlem" - jegyezte meg mosolyogva.

Arról is beszélt, hogy javában tart a felkészülés, és a csúcsformát természetesen a vb hetére hegyezik ki.

Szollár Domokos, a MOL Magyarország kommunikációs igazgatója a vetítés után megjegyezte, hogy ez a kampányfilm kizökkent.

"Igazi élményt adott ez a film is, bízom benne, hogy a szurkolókra a helyszínen és televízió képernyői előtt a vb is hasonló hatással lesz, és ha ez így történik, akkor mi már elégedettek leszünk, hogy támogatóként hozzájárulhattunk ehhez" - mondta Szollár Domokos.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×