eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Robben 87. percben lőtt góljával BL-győztes a Bayern

Kiegyenlített, látványos, helyzetekben gazdag mérkőzés végén a Bayern München Arjen Robben góljával 2-1-re nyert a Borussia Dortmund ellen. A bajorok történetük során ötödször nyerték meg a bajnokcsapatok tornáját, az utóbbi négy kiírást tekintve az elveszített 2010-es és a 2012-es döntő után a Wembleyben nyertek. Jupp Heynckes a Real Madriddal nyert BL-győzelmet követően 15 évvel ismét megnyerte a trófeát.

A két csapat összeállítása. Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Bender, Gündogan, Blaszczykowski, Reus - Grosskreutz - Lewandowski. Cserék: Langerak, Kehl, Leitner, Sahin, Kirch, Schieber, Felipe Santana.

Bayern München: Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Alaba - Javi Martinez, Schweinsteiger - Robben, Müller, Ribery - Mandzukic. Cserék: Starke, Van Buyten, Shaqiri, Pizarro, Gustavo, Gomez, Timoscsuk.

Bátran kezdett a Borussia Dortmund, egyelőre hektikus és kiegyenlített a játék. Helyzetig még egyik csapat sem jutott. Tíz percet kellett várni az első lövésre, Blaszczykowski a kapu fölé lőtte a labdát.

Továbbra is a Dortund játszik fölényben. Lewandowski a léc alá tartó labdáját Neuer a kapu fölé nyomta. Egy perccel később Blaszczykowski a bal sarokra tartó lapos lapdáját védte az előzőnél is nagyobb bravúrral a Bayern eddigi legjobbja.

Eltelt a döntö rendes játékidejének első negyede. Eddig pontozással a Dortmund nyerne, de hát a futball nem pontozásos sportág.

A 27. percig kellett várni a bajoroknak az első helyzetekre. Előbb Mandzukic, majd Javi Martínez fejelt a kapu fölé.

Az első félórához érve a Bayern lábra kapott. Arjen Robben a meccs eddigi legtisztább helyzetét rontotta el. Már csak Weidenfellerrel állt szemben, de nem tudta elemelni a kapus fölött a labdát.

A félidő hajrájához közeldve Lewandowski lövésére Robben megugrása és Müller feje volt a válasz. Mindegyik csak "helyzetecske" volt.

A jó kapus úgy is véd, hogy nem tehet róla. Robben tiszta helyzetbe került, 12 méterre a dortmundi kaputól. Azonban fejbe lőtte a labdával a kilépő Weidenfellert.

A második félidőben kicsit visszavette a Dortmund a kezdeményezést, de helyzet nélkül.

A második félidő első tíz perce környékén azt tapasztalhattuk, hogy óvatosabbak lettek a csapatok. Sokkal kevésbé nyílt a játék, mint az első félidőben.

A Bayern a játékrész első helyzetéből vezetést szerzett a 60. percben: az eddig nagyon gyenge Ribéry tökéletes labdával ugratta ki Robbent, a holland a kivetődő Weidenfeller mellett középre tudott passzolni az alapvonal közeléből, Mandzukic pedig három méterről gólt szerzett. Bayern-Dortmund 1-0

A67. percben Dante teljesen fölöslegesen hasba rúgta a tizenhatoson belül Reust. A jogos büntetőt Gündogan váltotta gólra. Bayern-Dortmund 1-1

A másik oldalon Subotic biztos góltól mentette meg a csapatát, Müller az üres kapura lőtte a labdát, a védő ki tudta rúgni a labdát a kapuvonal és Robben elől. 
Alaba pazar lövését Weidenfeller vetődve, látványosan védte. 
Érdekes, hogy mindkét edző épít a hosszabbításra, még egyikük sem cserélt. Pedig ráférne egy-egy frissítés a csapatokra. 
A 87. percben Schweinsteiger középre tartó, erős lövését védte Weidenfeller. Egy perccel később egy felívelés után Ribéry Robben elé birkózta a labdát, a holland pedig három pazar érintéssel góllá varázsolta a helyzetet. Bayern-Dotmund 2-1.
Mire az ünneplés befejeződött, letelt a 90. perc, aztán kitört az általános csere.  
A Bayern nyerte a döntőt. 

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, Ukrajna lőszerhiánnyal küzd - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, Ukrajna lőszerhiánnyal küzd - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 08:53
×
×
×
×