eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A régi és az új bajnok a Magyar Kupáért

A 2012-es bajnok (egyben a Magyar Kupában címvédő) Debreceni VSC és a 2013-as bajnok Győri ETO játszik ma este a Bozsik Stadionban a legtekintélyesebb magyar kupasorozat díjáért. A tét a presztízsen kívül 25 millió forint is: ennyivel kap többet a győztes, mint a finálé vesztese.

A győriek lényegesen nehezebb ágon jutottak a döntőbe, eggyel több mérkőzést kellett vívniuk, s három élvonalbeli egyesületet, a Paksot, a Bp. Honvédot és a Videotont is ki kellett ejteniük. A DVSC-Teva ezzel szemben úgy lett finalista, hogy csak alacsonyabb osztályú gárdákkal játszott. Ugyanakkor a Loki az utóbbi hetekben jobb formában van a bajnoki eredményei alapján: április közepe óta, nyolc mérkőzésen a Győri ETO 8, a DVSC-Teva 14 szerzett. Más kérdés, hogy a két együttes egymás elleni bajnoki mérkőzéseit 6-1-re gólkülönbséggel az ETO nyerte.

A játékosok közül a debreceni Bernáth Csaba hatodszor lehet kupagyőztes, ezzel csatlakozik Lipcsei Péterhez. Mind a ketten csak egyetlen klub (Lipcsei esetében természetesen a Ferencváros) színeiben nyertek. A rekorder a hétszeres kupagyőztes Szekeres Tamás, aki a Fradi, az MTK és a Sopron színeiben is nyert Magyar Kupát.

Kondás Elemér, a DVSC-Teva edzője megismételheti Pintér Attila produkcióját: a győri mester 2004-ben és 2005-ben egymást követő években lett kupagyőztes edzőként. Pintér egyébként, noha játékosként is nyert, edzőként a Magyar Kupa-történelem különleges alakja: a negyedik klubjával került döntőbe, s ha nyer, a harmadikkal győz. Három különböző egyesülettel korábban csak Garami József nyerte meg a Magyar Kupát.

A mérkőzés nem dönt a nemzetközi kupaindulásról, mivel a győri ETO bajnok lett, a DVSC biztosan rajtol az Európa Ligában. Ugyanakkor ilyen szempontból is fontos lenne azért a piros-fehéreknek a kupagyőzelem: egy kört "nyernének", csak a második körben kellene bekapcsolódniuk az EL selejtezőjébe.

A döntőt 20 órától a kispesti Bozsik Stadionban rendezik, előtte 17 órától az amatőr Kupa fináléjára kerül sor, melyben a Martonvásár és a Velence találkozik egymással.

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 08:53
×
×
×
×