eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Ferguson a nyáron visszavonul

A szezon végén visszavonul Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának menedzsere.

A 71 éves skót edző 1986 óta a klub edzője, összesen 38 trófeát szerzett a Uniteddel. Összesen 13-szor nyerte meg az angol bajnoki címet, legutóbb ebben a szezonban, kétszer a Bajnokok Ligáját, ötször az FA-kupát és a Ligakupát.

Jelenleg nem tervezem a távozást - írta vasárnap, a Chelsea elleni mérkőzésre megjelent programfüzetben Sir Alex Ferguson, és korábban már többször a Manchester United tervezett nyári igazolásairól beszélt, ehhez képest a kedd esti pletykákat megerősítve szerda délelőtt bejelentette, hogy a nyáron visszavonul.

Kedden délután az angol bajnok játékosai az edzők ellen vívtak golfmérkőzést, ezután kapott szárnyra a távozásról szóló pletyka, amit a klub sokáig hivatalosan nem kommentált. Ferguson szerda reggel a szokásos időben jelent meg a United edzőközpontjában, de ekkor még nem nyilatkozott, majd órákkal később a klub honlapján megjelent a távozásról szóló nyilatkozat.

"Sokat gondolkoztam a visszavonuláson, és ez a megfelelő időpont. Fontos, hogy a lehető legerősebb állapotban hagyjam itt a klubot, és szerintem ez sikerül. A bajnokcsapat keretének erőssége, a kiegyenlített korösszetétel előrejelzi a további sikereket, miközben az utánpótlás-nevelés rendszere biztosítja a fényes jövőt" - nyilatkozta Ferguson, aki egyúttal köszönetet mondott családjának a támogatásért, valamint a szurkolóknak, valamennyi játékosának és segítőjének, hiszen nélkülük nem tudott volna sikereket elérni.

A skót edző visszavonulása után a klub igazgatója és nagykövete lesz.

Természetesen elindult a találgatás arról, ki lesz az utód. A fogadóirodáknál David Moyest, az Everton menedzserét és José Mourinhót, a Real Madrid Angliába visszavágyódó trénerét tartják a legesélyesebbnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×