eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Hoeness maradhat a Bayern München elnöke

Uli Hoeness maradhat a Bayern München labdarúgóklub elnöke, miután az egyesület igazgatótanácsa úgy döntött, továbbra is bizalmat ad a sportvezetőnek, aki adókerülés miatt nemrég önfeljelentést tett, ebből kifolyólag pedig vizsgálat indult vele szemben.

A klub hétfői közleménye szerint hosszú és részletes tanácskozás előzte meg a döntést, de végül azonban egyhangúlag Hoeness mellé állt az igazgatótanács.

A közlemény leszögezi, a Bayernnél jelenleg csak a Borussia Dortmund elleni május 25-én a londoni Wembley Stadionban sorra kerülő Bajnokok Ligája-döntőre, illetve a Stuttgart elleni, június elsejei Német Kupa-döntőre akarnak összepontosítani.

Szakértők szerint Uli Hoeness annak hatására dönthetett az önfeljelentés mellett, hogy a német törvényhozásban elbukott az adóelkerülés elleni küzdelemről szóló német-svájci egyezmény, amely egy különadó kivetését irányozta elő egy anonim eljárás keretében. Ennek révén a pénzüket Svájcba menekítő németeknek nem kellett volna felfedniük kilétüket, és legalizálhatták volna a megtakarításukat a különadó megfizetésével. Az egyezmény azonban a német baloldal ellenállása miatt tavaly év végén meghiúsult, azóta pedig számos eljárás indult adócsalás gyanúja miatt svájci bankok német ügyfeleire vonatkozó adatok alapján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×