eur:
387
usd:
356.34
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

A Barcelona 4-0-val mutatta meg: szó sincs krízisről

A Barcelona nagyszerűen futballozott, s kihasználta a Milan játékosainak hibáit. A katalánok 4-0-s győzelemmel léptek tovább a BL-negyeddöntőbe, csatlakoztak a Real Madridhoz, a Borussia Dortmundhoz, a PSG-hez, a Juventushoz, s a nap másik továbbjutójához, a Galatasarayhoz.

A katalánok kezdőcsapata: Valdés - Dani Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, David Villa. A Milané: Abbiati - Abate, Mexes, Zapata, Constant - Montolivo, Ambrosini, Flamini - Boateng,  - Niang, El Shaarawy.

Lendületes Barcelona-támadásokkal kezdődött a mérkőzés. Lionel Messi a 4. percben egyet ledolgozott a hátrányból - az ilyenekért választották meg négyszer is a világ legjobbjának. Barcelona-Milan 1-0

A másik oldalon El-Shaarawy lőtt , a szóló előtte jobb volt. A Barcelona óriási labdabirtoklási fölényben van, s képes olyan gyorsan passzolni és játszani, mint ősszel. A Milan egyelőre védekezik, de nincs ezekben a percekben olyan ember, aki irigyelné a Milan védőit. Ha csak azért nem, mert egyáltalán ott lehetnek a Camp Nouban.

A 13. percben Iniesta szinte védhetetlen lövésénél Abbiati óriásit védett.

A második negyedórában kicsit alábbhagyott  lendület, enyhült a szorítás. A Milan többet birtokolta a labdát a korábbiaknál (így is 70-30 volt a katalánoknak), s egyszer-kétszer eljutott az ellenfél kapujáig. Igazi veszélyt azonban nem jelentett Victor Valdés kapujára.

A másik mérkőzésen is 1-0 az állás, vezet a Schalke. Ott a hazai csapat áll továbbjutásra.

A 38. percben megvolt az a Milan-helyzet, ami még közelebb emelhette volna az olaszokat a továbbjutáshoz. Mascherano hibája után Niang egyedül vihette a labdát a kapura, elrúgta Valdés mellett, de csak a jobb kapufát találta telibe.

Két perccel később ledolgozta a hátrányát a Barcelona, Lionel Messi 17 méterről védhetetlen gólt lőtt. Eddig egymaga dönt. Barcelona-Milan 2-0

A másik mérkőzésen egy olyan játékos lőtt gólt, aki Gelsenkirchen szülötte, s aki 2003 és 2007 között a Schalke játékosa volt - de most az ellenfélnél játszik. Hamit Altintop góljával kiegyenlített a Galatasaray, s ezzel beállította az első mérkőzés eredményét. 1-1

A Galata újabb gólt szerzett, s most már a Schalkénak kettőt kellene lőnie. Burak Yilmaz, aki az első meccsen is nagyon jól játszott, legyőzte Timo Hildebrandot. Schalke-Galatasaray 1-2

Kétgólos hátrányt igyekszik ledolgozni a Barcelona a nyolcaddöntőben, 0-2-ről kezdett a Milan ellen. A másik találkozón a Schalke a Galatasaray ellen játszik, 1-1-gyel zárult az első találkozó.

A második félidőben tíz percet bírt ki a Milan gól nélkül. Xavi precíz passzát átvvée David Villa 12 méterről, a jobbösszekötő helyéről a jobb sarokba csavarta a labdát. Barcelona-Milan 3-0. Immár a katalánok állnak továbbjutásra.

Allegri cserél, kockáztat. Robinhót és Muntarit beküldte Ambrosini és Niang helyére. Kicsit feljött a Milan a cserék után, Boateng ijesztgette a Barcelona védőit.

A másik mérkőzésen Michel bastos góljával kiegyenlített a Schalke, de még a Glatasaray áll továbbjutásra. Schalke-Galatasaray 2-2

A Camp Nouban az ex-Barcelona-játékos, Bojan Krkic előkészítése után Robinho elől az utolsó pillanatban mentett Jordi Alba. Támad a Milan, erőteljesebben, mint bármikor az eddigi 175 percben. Eredmény nélkül.

Kész, vége. Egy ellentámadásból Jordi Alba gólig vitte az akciót - 4-0. Kiütés. Belefért volna még egy kapott gól is.

A Schalke kitámadott, s a Galata lőtt még egyet: 2-3.

A Barcelona 4-0-ra nyert, s 4-2-es összesítéssel továbbment. A Galatasaray 3-2-re nyert idegenben, s 4-3-as összesítéssel biztosította helyét a negyeddöntőben.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 16:46
×
×
×
×