eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nem bírt egymással a Real Madrid és a Man United

Mind a két mérkőzés döntetlenre végződött szerda este a Bajnokok Ligájában. A Manchester United 1-1-et ért el a Real Madrid ellen a Bernabéuban, a Borussia Dortmund 2-2-es döntetlennel utazik haza a Sahtartól, Donyeckből.

Sir Alex azt mondta a találkozó előtti, hogy biztos abban, hogy nem lesz 0-0 az első mérkőzés. Ehhez passzoló összeállítást választott. José Mourinho öt helyen változtatott a Sevilla elleni sikercsapaton, nem érdekelte a "Győztes csapaton ne változtass!" elv.

A két névsor. Real Madrid: Diego Lopez - Arbeloa, Sergio Ramos, Varane, Fabio Coentrao - Khedira, Xabi Alonso, Di Maria, Özil - Cristiano Ronaldo, Benzema. Cserék: Adan, Pepe, Kaka, Ricardo Carvalho, Essien, Modric, Higuain. AMadrid keretében hat olyan játékos szerepel, aki a Premier League-ből szerződött, vagy szerződött vissza Spanyolországba. De közülük csak Cristiano Ronaldo volt a Man United tagja.

A vendégek: De Gea - Da Silva, Ferdinand, Evans, Evra - Welbeck, Carrick, Jones, Kagava - Rooney, Van Persie. Cserék: Lindegaard, Valencia, Anderson, Giggs, Smalling, Hernandez, Cleverley. Abszolút támadó összeállítás.

Donyeckben kevesebb a meglepetés a kezdő csapatokban. Sahtar: Pjatov - Srna, Rakickij, Csigrinszkij, Rat - Fernandinho, Hübschman, Alex Teixeira, Mkhitarjan - Taison, Luiz Adriano. Cserék: Kanibolotszkij, Sztepanenko, Eduardo, Sevcsuk, Devics, Douglas Costa, Iscsenko.

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Felipe Santana, Hummels, Schmelzer - Kehl, Bender - Blaszczykowski, Götze, Reus - Lewandowski. Cserék: Langerak, Subotic, Leitner, Sahin, Schieber, Bittencourt, Halstenberg. Az ukránoknál A Sahtarban hat brazil, a Dortmundban három lengyel.Az ukrán bányászvárosban nagyon hideg van. Tekintettel a nagyszámú dél-amerikai kontingensre, ez a Sahtarnak sem különösebben kedvező.  A mérkőzés adéálután repóülőgép-baleset miatt gyászszünettel kezdődött.

Megy a meccs a Bernabéuban is, Di María küldte a kapu felé (de csak felé) az első lövést. Van Persié az első sárga.

21.03: A dortmundi Mats Hummels a lécre fejelte a labdát Donyeckben.

21.04: Danny Welbeck befejelte a továbbjutást is alapvetően befolyásolható gólt a Bernabéuban. A legutóbbi 27 meccsén mindössze egy gólig jutott angol válogatott támadó közelről a hálóba küldte a labdát. Sir Alexnek igaza volt, nem lesz 0-0. Vezet a Man United. Real Madrid-Manchester United 0-1

21.10: Ukrajnában a vendégek az atívabbak, Reus veszélyeztette Pjatov kapuját.

21.14: Cristiano Ronaldo a legnagyobb veszedelem a United számára. Előbb szabadrúgás után alig lőtt a kapu mellé, majd bevágta az egyenlítő gólt. Di María szöglete után fejjel vette be David De Gea hálóját. A találat nagyon hasonlított ahhoz, amelyet CR7 szerzett a moszkvai BL-döntőben, 2008-ban. Természetesen a Man United színeiben. Most, ahogyan illik, nagyon visszafogottan ünnepelt egykori klubja ellen a kapuba találva.  Real Madrid-Manchester United 1-1

21.18: Bár eddig a Dortmund volt jobb, vezet a Sahtar. Ritka kivétel, nem brazil szerezte az ukránok gólját, hanem a horvát veterán, Darijo Srna. Szabadrúgásból lőtt a kapuba, Roman Weidenfeller hibázott. Sahtar-Borussia Dortmund 1-0

21.20: Danny Welbeck közel járt ahhoz, hogy megszerezze a második gólját.

21.25: A félidő hajrája a Real Madridé, vagy még inkább Mesut Özilé. Mindent bemutatott, amiért imádják Madridban, csak éppen a lövését De Gea kiszedte.

21.27: Angel Di Maria betört a tizenhatoson belülre, Phil Jonesszal ütközve a földre került. A bíró szerint szabályosvolt a szerelés, a spanyolok szerint nem. Utóbbiak büntetőt reklamáltak.

21.28: Kiegyenlített a Borussia Dortmund, Robert Lewandowski egy már elveszített labdát mentett meg, s lőtt a kapuba. Sahtar-Borussia Dortmund 1-1

21. 52: A Man United előtt az első (halvány) lehetőség, Phil Jones fejelt fölé.

21.56: Francia belügy: Patrice Evra fennakadt Varane-ban. Még a kiállítás sem lett volna túlzás.

22.00: Donyeckben alacsonyabb sebességfokozaton játszanak, ott is 1-1 az állás.

22.03: David De Gea nagy bravúrral, lábbal védte Fabio Coentrao nem kifejezetten tudatos kísérletét.

22.10: Dannny Welbeck ma a Man United legveszélyesebb csatára. Két kiváló akciója is volt három percen belül.

22.12: Ismét vezet a Sahtar, de ezt már brazil játékos szerezte. Douglas Costa, az egykori junior-vb-ezüstérmes, csereként beszállva vezetéshez juttatta a "bányászokat". Gyönyörű gól volt. Sahtar-Borussia Dortmund 2-1

22.15: Robin van Persie közel járt a gólszerzéshez, de Diego Lopezről a lécre pattant a labdája.

22.20: David De Gea két védéssel is igazolta, lehet neki nagyon jó napja.

22.24: A 150. európai kupamérkőzésén játszó Ryan Giggs nem tudta kihasználni, hogy Xabi Alonso elcsúszott. Nem lőtt egyből, s erre ráfizetett.

22.27: Cristiano Ronaldo újabb ágyúzása alig kerülte el a kaput.

22.28: Mats Hummels az elején kapufát fejelt, avégén gólt. Utóbbi nagyon sokat érhet a Dortmundnak. Sahtar-Dortmund 2-2

21.33: Az egyik oldalon Phil Jones lépett bele CR7 lövésébe, a másikon Diego Lopez szépen védte Robin van Persie lövését.

Mind a két mérkőzés döntetlenre végződött. A visszavágókat március 5-én rendezik.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×