eur:
389.45
usd:
361.9
bux:
68631.13
2024. május 7. kedd Gizella

Mocsaiék még mindig éhesek

A magyar férfi kézilabda-válogatott azzal, hogy bejutott a spanyolországi világbajnokság szerdai negyeddöntőjébe, már teljesítette a célkitűzést, ugyanakkor Mocsai Lajos szövetségi kapitány szerint csapata változatlanul éhes a sikerre.

A következő ellenfél a legutóbbi vb-n második, a tavalyi Európa-bajnokságon aranyérmes dán együttes lesz.

"Bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk igazán magas fokú teljesítményre éles, kieséses szakaszban is. A védekezés és a kapusmunka volt az alapja a sikernek. Ha sikerül a riválisok nagy lövőit kivennünk a játékból, bárkit legyőzhetünk" - mondta Mocsai Lajos.

Az olimpiai negyedik válogatott szakvezetője kiemelte: már hétfő éjszakától a dánok elleni találkozóra összpontosítanak, mert csapata nem elégszik meg azzal, hogy eljutott a legjobb nyolc közé és bebizonyította, hogy a londoni siker nem egy egyszeri "kifutás" volt.

"Ezzel a csapattal öröm együtt dolgozni. Mindenki tudja a feladatát, elszánt, megfelelően motivált, és éles helyzetekben is képes maximálisan összpontosítani. Várjuk a dánokat, nekik ugrunk" - tette hozzá Mocsai.

A szerdai ellenfél kirobbanó formában van, ám a magyar csapat 27-19-es győzelme a lengyelek ellen - és főleg a védekezés minősége - is tiszteletet parancsoló.

A dánok és a magyarok legutóbb a londoni olimpián találkoztak, és az északiak 27-25-re nyertek. A két gárda az elmúlt nyolc évben csupán háromszor meccselt, a tavalyi ötkarikás fellépést megelőzően a 2006-es Eb-n 29-25-re a dánok, a 2007-es vb-n pedig 30-29-re a magyarok diadalmaskodtak.

Az összesített mérleg magyar fölényt mutat (19 győzelem, 2 döntetlen, 10 vereség), ám az utóbbi tíz párharcból a magyarok csupán háromszor győztek, a dánok hatszor nyertek és volt egy döntetlen is.

A párharc győztese pénteken az olimpiai és világbajnok francia, valamint az olimpiai bronzérmes horvát együttes továbbjutójával találkozik az elődöntőben.

A negyeddöntők programja:

szerda:
Oroszország-Szlovénia 18.15, Barcelona
Spanyolország-Németország 19.00, Zaragoza
Dánia-Magyarország 20.45, Barcelona
Franciaország-Horvátország 21.30, Zaragoza

Címlapról ajánljuk
A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatják be Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×