eur:
392.82
usd:
366.57
bux:
66776.6
2024. április 26. péntek Ervin

Mai futballkínálat: német-argentin, svéd-brazil, olasz-angol

Harminckilenc barátságos válogatott labdarúgó-mérkőzést játszanak ma szerte a nagyvilágban. A programból kiemelkedik a Svédország-Brazília, az Anglia-Olaszország, a Németország-Argentína, a Belgium-Hollandia és a Franciaország-Uruguay találkozó.

A brazilok főleg az olimpiai ezüstérmes csapat játékosaiból álló kerettel érkeztek Stockholmba. A mérkőzés egyik érdekessége lenne a két, a Milanból a Paris Saint-Germainbe igazolt sztár, Thiago Silva és Ibrahimovic egymás elleni játéka, de "Ibra" rúgást kapott a Lorient elleni bajnoki meccsen, ezért játéka kétséges. A svédek egyébként meghívták Pelét és az 1958-as világbajnok válogatott még élő néhány tagját a meccsre, ünnepelni és búcsúzni akarnak. Ez lesz ugyanis a Råsunda Stadion utolsó mérkőzése a nagy átépítés előtt.

Az angol-olasz mérkőzést Svájcban, a berni Wankdorf Stadionban játsszák. A találkozó nagy sláger lehetne, meg akár "visszavágó" a két válogatott Eb-csatája után. Ám Cesare Prandelli szövetségi kapitány úgy döntött, a kontinensbajnokságon szerepelt játékosok egy részét pihenteti, ezúttal nem a legerősebb válogatottat küldi pályára. A kijelölt kezdő csapat: Sirigu - Abate, Ogbonna, Astori, Balzaretti - De Rossi, Nocerino, Aquilani - Diamanti, Destro, El Shaarawy.

Frank Lampard lesz az angolok kapitánya. A háromoroszlánosok keretéből is hiányzik néhány ász, így a kapus Joe Hart, valamint John Terry, Ashley Cole, Gareth Barry, Steven Gerrard és Wayne Rooney. A keret: Jack Butland (Birmingham City), John Ruddy (Norwich City) kapusok, Leighton Baines (Everton), Ryan Bertrand (Chelsea), Gary Cahill (Chelsea), Steven Caulker (Tottenham Hotspur), Phil Jagielka (Everton), Kyle Walker (Tottenham Hotspur), Joleon Lescott (Manchester City) védők, Michael Carrick (Manchester United), Tom Cleverley (Manchester United), Frank Lampard (Chelsea), Adam Johnson (Manchester City), Jake Livermore (Tottenham Hotspur), James Milner (Manchester City), Jack Rodwell (Manchester City), Ashley Young (Manchester United) középpályások, Andy Carroll (Liverpool), Jermain Defoe (Tottenham Hotspur) csatárok.

A németek az argentinokat fogadják Frankfurtban. Joachim Löw nem számíthat a sérült kapusra, Manuel Neuerre, aki - mint a Bild azt nagy terjedelemben kiplakátolta - azért edzett a Bayern München csapatával. A kezdőcsapat: Zieler - L. Bender, Hummels, Badstuber, Schmelzer - Kroos, Khedira - Reus, Özil, Schürrle - Klose. A mezőnyjátékosok között is akadnak fontos hiányzók: Mario Gomez, Bastian Schweinsteiger, Lukas Podolski. Alejandro Sabella, az argentinok kapitánya erős csapatot állít ki: Romero - Zabaleta, Fernandez, Garay, Rojo - Mascherano, Gago - Sosa, Di María - Messi, Agüero. S a kispadon még ott ül Higuaín és Lavezzi is.

Louis van Gaal, a hollandok visszatérő kapitánya szeptemberben a magyarok ellen játszik majd az Oranjéval világbajnoki selejtezőt. Erre a főpróba a belgák elleni, brüsszeli találkozón, amelyen Wesley Sneijder lesz az új csapatkapitány. Van Gaal az Eb-keret veteránjainak többségét már nem hívta meg, de így is nagyon erős a csapata: Stekelenburg - Van Rhijn, Heitinga, Mathijsen, Willems - Nigel de Jong - Sneijder, Van der Vaart - Narsingh, Huntelaar, Robben. Van Rhijn újonc, Narsingh harmadszor lesz a válogatott. Van Gaal ezúttal Huntelaart favorizálja, Van Persie-vel szemben.

A franciák a vb-negyedik uruguayi csapatot fogadják Le Havre-ban. A Célestében Edinson Cavani és Luis Suárez nem játszik, Oscar Washington Tabarez a következő tizenegyet tervezi: Muslera - Lugano, M. Pereira, Godin, Victorino - Perez, A. Pereira, Gargano, Rodriguez - Forlan, Abreu. A franciák kapitánya, Didier Deschamps ezen a találkozón debütál a Kékek élén. Alaposan felfrissítette az Eb-n járt keretet. A várható kezdőcsapata: Lloris - Debuchy, Yanga-Mbiwa, Sakho, Evra - Valbuena, Mavuba, Gonalons, Ribéry - Benzema, Giroud.

A magyar sportcsatornákon
Sport 1
20:30 ó: Németország-Argentína
Sport 2
22:30 ó: Puerto Rico-Spanyolország
Digisport 2
19:55 ó: Brazília-Svédország

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×