INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Kemény Dénes nem tudja figyelembe venni a szurkolói igényeket

Infostart / InfoRádió
A Magyar Antidopping Csoport vezetője, Tiszeker Ágnes külön előadást tart majd az egyik edzés után a londoni olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott tagjainak - árulta el az InfoRádiónak Kemény Dénes. A szövetségi kapitány sajnálja, hogy a csapat a vérnyomáscsökkentője miatt doppingügybe keveredett kerettag, Török Béla esete miatt már május közepén a figyelem középpontjába került.
Mik eddig a felkészülés legfontosabb tapasztalatai?

A játékosok fegyelmezettek, nagy lelkesedéssel edzenek. Jó a hangulat, jókedvűen tudunk dolgozni.

Mennyire fontos a mostani időszak?


Most tudjuk megalapozni azt, hogy a sorozatos tornákon a csapat jól szerepeljen. Olaszországban, Írországban és Budapesten is lesz felkészülési viadal, de előtte is játszunk még hét meccset. Bármennyire is fájdalmas nekem, a július közepi budapesti torna előtt ki kell jelölnöm az olimpiára is utazó 13 fős keretet.

Mennyire jött kellemetlenül Török Béla ügye?

Nem szeretem, ha az ilyen hírek miatta irányul a figyelem a csapatra, de annyiban haszna is lehet, hogy ez utolsó figyelmeztetésként is felfogható, hogy mindent komolyan kell venni. Egy edzés után Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője elmondja a játékosoknak a lényeges tudnivalókat.

Milyen állapotban vannak a játékosok?

A klubokkal most nem foglalkoznak, szerencsére mindenkit jobban érdekel az olimpia. Sokat kell dolgozni ahhoz, hogy Londonban jól szerepeljünk. Ez nem baj, az lenne gond, ha már jó formában lennénk, de mindez előrevetíti azt, hogy az első meccseken lehet, hogy még nem fogunk jól szerepelni. Az a cél, hogy Londonban menjen jól a csapatnak, ezért most nem tudom figyelembe venni a szurkolói igényeket. Arra kell készülni, hogy a válogatott minél jobb állapotba kerüljön, ez pedig kizárólag nagy munka árán megy.

Hanganyag: Farkas Dávid


A címlapról ajánljuk