eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A Juve és a Milan is négy gólt lőve nyert

A Juventus és a Milan is - egyébként egyaránt négy gólt szerezve - győzött az olasz bajnokság 35. fordulójában, így három fordulóval a zárás előtt maradt a torinóiak hárompontos előnye. Gianluigi Buffon, a csapat kapusa azt mondta, a Juve megérdemli az aranyérmet, s ezzel nehéz vitatkozni. A mai "érvényes" bajnoki címet legutóbb 2003-ban nyert Zebrák a hátralévő fordulókban sorrendben a Leccével, idegenben a Cagliari, majd Torinóban az Atalantával játszanak.

A Juve az újonc Novara otthonában nyert, még attól sem ijedt meg a listavezető, hogy a hazaiak szerdán 2-1-re legyőzték a Laziót. A mostani vereséggel ellenben szinte biztosan kiestek, a 17. helyen álló Genoa előnye ugyanis nyolc pont, három fordulóval a zárás előtt.

De vissza a Juvéhoz, amely két legendája, Michel Platini és Giampiero Boniperti szemei előtt játszott, mindkét hajdani klasszis családja a novarai régióból származik. A torinóiak az első félidőben Mirko Vucsinics góljával szereztek vezetést, sőt, még a fordulás előtt marco Borriello növelte az előnyt. Ezzel tulajdonképpen eldőlt a meccs, noha a második játékrészben Arturio Vidal és Vucsinics is bevette a Novara hálóját. A Juventus sorozatban nyolcadik bajnoki mérkőzését nyerte meg, sőt a legutóbbi kilenc fordulóban csak a nagy rivális Milant nem győzte le. Azért 27 pontból 25 is "elég" jó teljesítmény.

A Milan ugyancsak idegenben játszott és nyert, mégpedig a Siena pályáján. A meccs meghozta Antonio Cassano nagy visszatérését. A szívműtéten átesett, a kezdő csapatba hat hónap után visszakerült csatár egy gólt szerzett, s kettőt előkészített, nem is kell hangsúlyozni, remekül játszott. Allegri edző azt mondta, ha végig rendelkezésére állt volna Cassano az idény során, most nem lenne gondjuk a bajnoki cím megvédésével. A piros-feketék további góljait Ibrahimovic (2) és Nocerino szerezte. Ibra 26 gólnál jár, a legjobb úton halad a gólkirályi cím felé.

Az Andrea Stramaccioni irányításával feltámadt Inter ismét nyert, a legutóbbi négy fordulóban 10 pontot gyűjtött. Így újra reális esélye van arra, hogy megcsípje a BL-indulást jelentő harmadik helyet. Ezért egyébként óriási a harc a Lazio, az Inter, a Napoli és az Udinese között. Az Inter összeállítása nagyon kevéssé emlékeztetett a két évvel ezelőtti "mindent vivő" csapatéra: Castellazzi; Maicon, Lucio, Ranocchia, Nagatomo; Guarin, Cambiasso; Obi; Alvarez (Zarate, 67.), Sneijder (Poli, 80.); Pazzini (Milito, 60.) Mauro Zarate öt perccel a beállása után szerezte meg a győztes gólt a már kiesett Cesena ellen, s talált a 43 éves kapus, Antonioli hálójába..

35. forduló
Atalanta-Fiorentina 2-0
Bologna-Genoa 3-2
Cagliari-Chievo 0-0
Inter-Cesena 2-1
Lecce-Parma 1-2
Novara-Juventus 0-4
Palermo-Catania 1-1
Roma-Napoli 2-2
Siena-Milan 1-4
Udinese-Lazio 2-0
Az élcsoport: 1. Juventus 77, 2. Milan 74, 3. Napoli 55, 4. Lazio 55, 5. Inter 55, 6. Udinese 55

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×