eur:
389.55
usd:
361.96
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Bogdán Ádám a vereség ellenére is jól védett a Man City ellen

A Manchester City sorozatban 19. hazai bajnoki mérkőzését nyerte meg, s ezzel csúcsot állított be. A listavezető a jól védő Bogdán Ádám csapatát gyűrte le. A goal.com-tól a magyar kapus kapta a boltoniak közül a legmagasabb osztályzatot.

A Liverpool ugyan nem játszott rosszul az Arsenal ellen az angol bajnokság (egyik) hétvégi rangadóján - de miután kikapott, nagyon messzire került a még BL-selejtezős indulási lehetőséget jelentő negyedik helytől.

A Vörösöket legyőző Ágyúsok, igaz, egy mérkőzéssel többet játszottak, de immár tíz ponttal vezetnek Kenny Dalglish csapata előtt. A találkozó első szakasza a hazaiaké volt, Dirk Kuyt azonban nem tudta gólra váltani a megítélt büntetőt (az egész mérkőzésen pazar formában védő lengyel kapus, Wojciech Szczesny hárított), ez volt a hatodik tizenegyes, amit a Liverpool játékosai kihagytak az idényben.

A Vörösök mégis vezetést szereztek, miután ha játékosaik közül nem is tudta legyőzni az ihletett formában védő kapust, Laurent Koscielnyről saját kapujába jutott a labda.

Akkor semmi sem utalt arra, hogy az Arsenal győztesen távozhat az Anfield Roadról, illetve hogy a Liverpool elveszíti hazai veretlenségét. ha csak az nem, hogy a kisebb sérülése ellenére a játékot vállaló Robin van Persie is pályán volt.

A nagy fordulatot végül a holland sztár játéka hozta meg, aki a 31. percben kiegyenlített, majd már túl a rendes játékidőn, a kilenc (!) percre rúgó hosszabbításban a győztes gólt is megszerezte.

Utóbbiban nagy érdemeket szerzett Alex Song is, aki remek passzal hozta helyzetbe a társát. Az idény során már 30 gólnál járó Van Persie-nek volt mire szerénynek lenni, nagyon szimpatikusan elismerte, hogy csapata nem érdemelt győzelmet a jól játszó Liverpool ellen - de hát ilyen a futball, a három pont nagyon jól jött a hét nap alatt két rangadót is megnyerő Arsenalnak.

Jól jött az Arsenalnak a vetélytárs Chelsea veresége is. Egyre biztosabbnak tűnik, hogy Andre Villas-Boas nem kezdheti majd meg a második idényét a Stamford Bridge-en, de lassan azzal a gondolattal is meg kell barátkozni, hogy az Abramovics-érában először, a Kékek nem tudnak majd elindulni a Bajnokok Ligájában. Birminghamben, a West Bromwich Albion Gareth McAuley a 82. percben szerzett találatával nyert. A West Brom jó passzban van, sorozatban harmadszor nyert, a szezon előtt a bajnoki címre is esélyesnek tippelt Chelsea ellenben a legutóbbi 12 bajnoki meccséből mindössze hármat tudott sikerrel megvívni.

A Manchester City a vártnál kicsit nehezebben, "csak" 2-0-ra verte meg Bogdán Ádám csapatát, a Boltont. Ez volt a listavezető 19. hazai győzelme sorozatban a Premier League-ben, ez csúcsbeálítás. A magyar kapus védett, méghozzá jól védett. Az első gólt öngólból kapta, a másodikat, amit Mario Balotelli szerzett, nem védhette.

Premier League, 27. forduló
Liverpool-Arsenal 1-2
Blackburn-Aston Villa 1-1
Manchester City-Bolton 2-0
QPR-Everton 1-1
Stoke-Norwich 1-0
West Brom-Chelsea 1-0
Wigan-Swansea 0-2
Az élcsoport: 1. Manchester City 66 pont, 2. Manchester United 61 (26), 3. Tottenham 53 (26), 4. Arsenal 49, 5. Chelsea 46, 6. Newcastle 43 (26), 7. Liverpool 39 (26)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 18:02
×
×
×
×