eur:
388.53
usd:
360.65
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Tovább tart a bázeli csoda: győzelem a Bayern ellen

A Manchester Unitedet búcsúztató FC Basel, heroikus küzdelemben, 1-0-ra legyőzte a Bayern Münchent. A Marseille-Inter mérkőzésen a 92. percben esett az egyetlen gól: tovább mélyült az olaszok krízise.

Marseille-ben az Inter a legerősebb tizenegyével kezdett - bár lehet, hogy Diego Milito csak Claudio Ranieri szerint nem fér be a kezdő tizenegybe.

Az összeállítások. Olympique Marseille: Mandanda, Azpilicueta, Diawara, N'Koulou, Morel, Diarra, Cheyrou, Amalfitano, Valbuena, Andre Ayew, Brandao. Cserék: Bracigliano, Gignac, Kabore, Traore, Jordan Ayew, Fanni, Sabo.

Inter: Julio Cesar, Maicon, Lucio, Samuel, Chivu, Zanetti, Sztankovics, Cambiasso, Zarate, Sneijder, Forlan. Cserék: Castellazzi, Pazzini, Poli, Obi, Milito, Ranocchia, Nagatomo.

Bázelben a bajorok a Ribéry, Gomez kettőssel kezdtek, a vb-gólkirály Thomas Müller csak a kispadra ült.

Az összeállítások. Basel: Sommer, Steinhofer, Abraham, Dragovic, Park, Shaqiri, Huggel, Xhaka, Fabian Frei, Alexander Frei, Streller. Cserék: Colomba, Degen, Kovac, Stocker, Cabral, Andrist, Zoua. Bayern München: Neuer, Rafinha, Boateng, Badstuber, Lahm, Timoscsuk, Alaba, Robben, Kroos, Ribery, Gomez. Cserék: Butt, Pranjic, Gustavo, Petersen, Olic, Müller, Can.

21.00 (15. perc):
Marseille-ben az első helyzet az Interé volt, Diego Forlán kísérletét hárította bravúrral Mandanda kapus.

21.03 (18. perc): Élénk a játék a St. Jakob Parkban, a Bayern München mezőnyfölémnyben játszik, Sommer kapusnak bőven van dolga. A svájciak csak egyszer jártak a bajorok tizenhatosán belül.

21.06 (21. perc): A Basel nem hagyja magát! Egy szabadrúgás-kombináció után Dragovic fejesét nagy bravúrral védte Manuel Neuer. Egy perccel később Alex Frei 11 méterről aliug trafált fölé. Itt a kapus már verve volt.

21.14: (29. perc): Alaba távoli lövése jelentett eseményt Bázelben.

21.30 (45. perc): Gól nélkül telt el mindkét pályán a félidő.

21.46 (46. perc): Arjen Robben lerohanásával kezdődött Svájcban a második félidő. A védők fejjel tisztáztak.

21.57 (57. perc):
Ezekben a percekben az OM aktívabb a Stade Vélodrome-ban, de a kapura nem veszélyes a francia csapat.

21.58 (58. perc): A német Sat 1 közvetítésében látszik, Franz Beckenbauer, Uli Hoeness, Karlheinz Rummenigge és Paul Breitner is szurkol a bajoroknak Bázelben. Ha ők négy (35 évvel fiatalabban...) pályán lehetnének, aligha 0-0 az állás.

22.11 (71. perc): Jupp Heynckes úgy döntött beküldi a vb-gólkirályt a pályára. Thomas Müller váltotta Franck Ribéryt. A francia ritka színtelenül futballozott.

22.14 (74. perc): Mario Gomez helyzeténél Sommer kapus nagy bravúrral védett. A kipattanóra felpattant a mezőny legjobbja, aztán megsérült, miután Thomas Müller egyszerűen nekirohant. A svájci kapust két percig ápolták.

22.16 (76. perc):
Nagatomo állt Maicon helyére az Interbe Marseille-ben. Az Infostrada remek statisztikája szerint az olasz klub pályán lévő 11 játékosa EGYETLEN gólt sem szerzett a fekete-kékek eddigi tíz 2012-es tétmérkőzésén.

22.21 (81. perc): A mai az idei negyedik BL-nap. Az elsőn 5, a másodikon 9, a harmadikon 6 gól esett, egyaránt két mérkőzésen. Ma még egy sem.

22.22 (82. perc): Egy-egy helyzet mindkét oldalon Marseille-ben. Dejan Sztankovics és Andre Ayew szerezhetett volna gólt.

22.25 (85. perc): Mégis született egy gól Bázelben. A kameruni Jacques Zoua keresztbe vitte a labdát a védelem előtt, jól látta meg, hogy a balösszekötő helyén üresen maradt Valentin Stocker, aki aztán a kirepülő Manuel Neuer lába között a hálóba lőtte az FC Basel vezető gólját. Zoua mindössze egy perccel korábban lépett pályára, Stocker ugyancsak csereként állt be a 66. percben.

Vége a mérkőzésnek Bázelben, a Manchester Unitedet is búcsúztató hazaiak 1-0-ra megverték a Bayern Münchent.

22.32 (92. perc): Andre Ayew (Ghána junior-világbajnoka, a legendás Abedi pelé fia, a BBC szavazásán 2011 legjobb afrikai játékosa) a 92. percben egy szöglet után kiszabadult örzője szorításából, s talán a vállával, a hálóba segítette az Olympique Marseille győztes gólját.

Olympique Marseille-Inter 1-0. Az OM a BL egyenes kieséses szakaszában legutóbb 1993 májusában nyert meccset. Münchenben, az AC Milan elleni döntőben, Basile Boli fejes góljával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×