eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Költözik Polgár Zsuzsa sakkiskolája

Idén júniusban új helyre költözik a Polgár Zsuzsa nevével fémjelzett, egyesült államokbeli egyetemi sakkiskola: a lubbocki Texas Tech University után a következő tanévtől a St. Louis-i Webster University lesz az intézmény székhelye.

A chess.com című internetes szaklap beszámolója szerint a költözést bejelentő legidősebb Polgár-nővér azt is közölte, hogy a csapat nyolc vezető tagja is vele tart majd. A honlap megjegyzi, hogy St. Louis egyre inkább az Egyesült Államok sakk-központjává válik, s ez a mostani lépés is ezt támasztja alá.

Az olimpiai és világbajnok Polgár Zsuzsa azzal indokolta a költözést, hogy a Websteren szélesebb eszköztár áll majd rendelkezésre oktatásai programja, a SPICE (Susan Polgar Institute for Chess Excellence) fejlesztéséhez.

A Texas Tech csapat egyébként címvédő az amerikai egyetemi bajnokságban, s még a költözés előtt - március elején-április végén - megpróbálja megvédeni elsőségét Washingtonban.

"Köszönöm az elmúlt öt évet a Texas Tech egyetemnek. Olyan valaki vagyok, aki folyamatosan, lassan negyven éve próbálja emelni a lécet, és áttörni a korlátokat a sakkban, így nem mehettem el a Webster egyetemen kínálkozó lehetőség mellett." - írta Polgár Zsuzsa, hozzátéve, hogy a közeljövőben több oktatási intézményben is beindítják majd a SPICE-programot.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Együttműködik Japán és Brazília

Együttműködik Japán és Brazília

A japán miniszterelnök brazíliai látogatásán a két ország megállapodott pénteken abban, hogy együttműködve fokozzák erőfeszítéseiket a klímaváltozás elleni küzdelemben és az Amazonas-vidéki esőerdők védelmében, amihez Tokió anyagilag is hozzájárul. Kisida Fumio és Luiz Inácio Lula da Silva aláírt egy Zöld Partnerségi Kezdeményezés című, átfogó együttműködési megállapodást az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentéséről és olyan környezetvédelmi célokról, mint például az erodálódott mezőgazdasági területek helyreállítása, az erdőirtás megakadályozása és a fenntartható mezőgazdaság előmozdítása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×