eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Diego Milito négyese is kevés volt az Inter győzelméhez

Diego Milito, az Inter argentin csillaga volt a szerdai játéknap hőse az olasz Serie A-ban. A 2010-es BL-siker első számú hőse négy gólt lőtt a remekül játszó Palermónak. Csapata mégsem tudott nyerni: a Palermo a három gólig jutott Fabrizio Miccoli vezérletével 4-4-re mentette a hajrában a meccset. Meglepetésre kikapott a Milan és az utóbbi hetekben jól szereplő AS Roma is. A fordulóban négy találkozó elmaradt az erős havazás miatt.

Az Inter és a Palermo találkozója szeptemberben is igazi futball-thrillert, hétgólos csatát hozott. Akkor a szicíliai rózsaszín-feketék 4-3-ra nyertek, egyebek mellett Fabrizio Miccoli két góljával - Milito két gólja ellenében.

A két csapat és a két támadó ezúttal ismét remekelt. Most 4-4-es döntetlen született, pedig a vendégek kétszer is vezettek. Diego Milito mesternégyest lőtt (egyik találatát tizenegyesből), s ezzel folytatta fantasztikus sorozatát. December 21. óta hat bajnoki mérkőzésen kilenc gólt szerzett. Miccoli nem sokkal adta alább: mesterhármasig jutott.

A Lazio a második félidő második felében szerzett két góllal 2-0-ra megverte az AC Milant, amely így nem tudta megelőzni a még kedden halasztó Juventust. A Lazio ezzel vágott (némileg) vissza a kupakiesésért. A találkozó első gólját a brazil Hernanes, a másodikat Rocvchi szerezte. Minden sorozatot beleértve 14 után tudott ismét hazai mérkőzésen nyerni a lazio a Milan ellen.

Az utóbbi hetekben vergődő, a hét végén az Ac Milantól sima vereséget szenvedett Cagliari megemberelte magát, s 4-2-re legyőzte az AS Romát. A mérkőzés hőse a szárdok két gólt is szerző csatára, Thiago Ribeiro volt.

Az Udinese 2-1-re verte az utóbbi hetekben feljavult Leccét, a Napoli ellenben hazai pályán nem bírt a Cesenával.

Serie A 21. forduló
Cagliari-AS Roma 4-2
Inter-Palermo 4-4
Lazio-Milan 2-0
Napoli-Cesena 0-0
Udinese-Lecce 2-1
Atalanta-Genoa elhalasztva
Bologna-Fiorentina elhalasztva
Siena-Catania elhalasztva
Parma-Juventus elhalasztva
Novara-Chievo csütörtök
Az élcsoport: 1. Juventus 44 (20 mérkőzés), 2. Milan 43, 3. Udinese 41, 4. Lazio 39, 5. Inter 36

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×