eur:
387.83
usd:
361.35
bux:
68936.92
2024. május 9. csütörtök Gergely

A Liverpool kiejtette a Manchester Unitedet

A Liverpool igazán szép napokat él meg mostanában. Kenny Dalglish csapata a hét közben - 2-2-es hazai döntetlenével, de az első mérkőzésen aratott idegenbeli győzelmének köszönhetően - kiejtette a Manchester City együttesét a Ligakupa elődöntőjében.

A szombati FA-kupafordulóban következett a másik manchesteri alakulat, a United. A két csapat, a Pool és a Man United között évtizedek óta feszült a viszony, az utóbbi időben pedig különösen az, miután a Vörös Ördögök balhátvédjének, Patrice Evrának a feljelentése provokálta ki Luis Suárez nyolcmérkőzéses eltiltását.

A Liverpool hívei egy ideig nagyon készültek az Evra elleni lelki terrorra a kupameccsen, de aztán győzött a józanész, vagy éppen hatott a klubvezetők kérése.

A félelmekkel ellentétben nyugodt légkörben zajlott le a találkozó. Viszont alkalmasint dupla öröm a hazai szurkolóknak, hogy Dirk Kuyt győztes gólja előtt éppen Patrice Evra hibázott.

Agger fejesével, a 21. percben szerzett vezetést a Liverpool, ezt a Man United az első félidő utolsó percében, az elnyűhetetlen koreai középpályás, Pak Dzsi Szung révén kiegyenlítette.

A második játékrészben Dalglish erősítette a támadószekciót, például a középhátvéd Jamie Carraghert Dirk Kuyt váltotta. Ez volt a meccs legjobb cseréje, az idény során eddig mindössze egy gólt szerzett holland lőtte a továbbjutást érő találatot.

Ugyancsak bejutott az ötödik fordulóba a Chelsea, miután egy erősen vitatható büntetőből született Juan Mata-góllal 1-0-ra legyőzte Buzsáky Ákos csapatát, Queen's Park Rangerst.

Ennek a párharcnak is volt előtörténete, az októberi bajnokin állítólag John Terry rasszista kijelentésekkel inzultálta a QPR játékosát, Anton Ferdinandot. Az FA döntése alapján a két csapat között elmaradt a szokásos meccs előtti kézfogás, ellenben a publikum végig tüntetett Terry ellen. (A védőt ez nem hozta ki a sodrából, a mezőny egyik legjobbja volt.)

Buzsáky 79 percet töltött a pályán, a hajrára Hulse lépett a helyére.

Bogdán Ádám őrizte a Bolton kapuját, csapata, amely tavaly elődöntős volt, sorozatban harmadszor jutott be az FA-kupa ötödik fordulójába. A legyőzött az ugyancsak a Premier League-ben szereplő Swansea City volt. Moore révén a vendégek ugyan vezetést szereztek (Bogdán nem tehetett a gólról), de a Bolton még az első félidő végén Pratley góljával kiegyenlített, majd a második játékrész elején Eagles megszerezte a győztes gólt is.

FA-kupa, 5. forduló
Liverpool-Man. United 2-1
Bolton-Swansea 2-1
QPR-Chelsea 0-1
Blackpool-Sheffield W. 1-1
Derby-Stoke 0-2
Hull-Crawley 0-1
Leicester-Swindon 2-0
Millwall-Southampton 1-1
Sheffield U.-Birmingham 4-0
Stevenage-Notts County 1-0
West Bromwich-Norwich 1-2

Címlapról ajánljuk
Kormányinfó: nagy megállapodások Kínával, a bejelentés fél hatkor jön

Kormányinfó: nagy megállapodások Kínával, a bejelentés fél hatkor jön

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a hétközi kormányülés döntéseiről számolt be. A fő téma Hszi Csin-ping budapesti látogatása volt, de a miniszter beszélt arról, hogy a NATO ukrajnai missziójában Magyarország nem akar részt venni. Szó esett a csok plusz program állásáról, Magyar Péter politikai szerepéről és a kórházi várólistákról is.

A kínai elnök már az Oroszlános udvarban

Katonai ceremóniával fogadták Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát csütörtökön a budai Vár Oroszlános udvarában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×