eur:
389.35
usd:
362
bux:
68083.81
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Így tömte ki ellenfelét a Real Madrid és a Barcelona - videókkal

A Real Madrid és a Barcelona is fölényes győzelemmel "melegített" a jövő heti El Clásicóra. José Mourinho csapata 3-0-ra nyert idegenben a Sporting Gijón ellen, a katalánok pedig egy ötössel (a spanyol futballnyelv fordulatával élve manitával) intézték el a története legjobb őszét produkáló Levantét.

A Madrid góljait Ángel Di María (különleges találat volt!), Cristiano Ronaldo és Marcelo szerezték. A fehérek sorozatban 14 győzelemnél tartanak a bajnokságban, ennél jobb szériájuk korábban csak egyszer volt, a hatvanas években, amikor Miguel Muñoz ült a kispadon. Az El Clásicón aratott győzelem csúcsbeállítást jelentene. A fehérek 54 gólt szereztek e 14 fordulóban, ami 3,84-es meccsenként átlagnak felel meg.


A Barcelona is részese egy nagyszerű sorozatnak: Pep Guardiola együttese sorozatban a 12. hazai bajnoki mérkőzésén nem kapott gólt, ami spanyol rekord. E találkozókon a csapat 37 gólt szerzett.

A Levante ellen az első félidő hőse a két gólt is szerző Cesc Fabregas, valamint az okos lövéssel a kapuba találó Cuenca volt, a másodikban Messi és a higgadt és látványos megoldással a végeredményt beállító Alexis Sánchez növelte az előnyt.

A két együttes a hét közben még játszik a Bajnokok Ligájában, de miután már mindkettő megszerezte a csoportelsőséget, nagy meglepetést keltene, ha a december 10-i El Clásico előtt bármelyik edző is kockáztatná kulcsjátékosai szereplését.


Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×