eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Gera Zoltán visszatér a válogatott kezdőcsapatába

A pénteki, Liechtenstein elleni, valamint a keddi évzáróra, a lengyelek elleni poznani találkozóra készül Telkiben a magyar labdarúgó-válogatott. Egervári Sándor szövetségi kapitány és a visszatérő Gera Zoltán beszélt az újságíróknak a találkozókról, illetve arról, hogy mit jelent Albert Flórián emléke a játékosoknak.

Egervári Sándor elmondta, minden játékosa egészséges, szeretne minél többnek játéklehetőséget adni, noha mind a 24 nyilvánvalóan nem szerepelhet. Úgy véli, ezúttal lehetőség lesz a kísérletezésre is.

"Fontos, hogy bölcsebbek legyünk a vb-selejtezők előtt, de azt is ki kell emelni, hogy mindkét mérkőzésen elsősorban a győzelmet tartjuk szem előtt" - olvasható a szövetség honlapján a kapitány véleménye.

A várható összeállításról szólva Egervári Sándor elárulta: Kádár Tamással és a sérülése után nemrégiben visszatérő Gera Zoltánnal kezdőként számol pénteken, valamint Németh Krisztiánnak is játéklehetőséget ad a találkozón.

- A pénteki meccsnek mi vagyunk az esélyesei, de az esélyességet érvényre is kell juttatni. Felvételről megnéztük a liechtensteiniek utolsó két mérkőzését, a litvánok elleni győzelmüket, valamint a skótok elleni egygólos vereségüket, és a játékosok is láthatták, hogy nem kezdők ellen lépünk pályára, egészen biztosan nem lesz könnyű dolgunk. Mindenképpen plusz motivációt jelent a futballisták számára, hogy Albert Flórián emlékmérkőzésén, telt ház előtt szerepelnek. Flóri halálával a magyar labdarúgás egyik legnagyobb legendája távozott, és mi nemcsak győzelemmel, hanem jó játékkal is szeretnénk búcsúzni tőle - tette hozzá Egervári Sándor.

Gera Zoltán öthónapos kihagyás után nemrégiben játszott először régi-új klubjában, a West Bromwich Albionban. Az egészségi állapota már tökéletes, a kondíciója ellenben még nem optimális, kilencven perc még sok lenne neki.

- Az edzések már nem okoznak gondot, de a meccshiányt még érzem, csak a mérkőzések adják meg azt a terhelést, ami szükséges a formába lendüléshez. Kilencven percet még nem biztos, hogy végig tudok játszani, a kapitány látni fogja, ha eljön az a pont, amikor le kell hozni a pályáról - mondta a válogatott csapatkapitánya az mlsz.hu-nak

Gera, akinek legutóbbi hazai klubja a Ferencváros volt, kiemelte, hogy neki és társai számára is nagyon fontos, hogy győzelemmel zárják a október utolsó előtti napján elhunyt "Császár" emlékére rendezett összecsapást.

- Albert Flórián igazi példakép volt mindannyiunk számára. Szerencsére annak idején sokat találkozhattam vele, s bár játszani már nem láthattam, emberi tulajdonságaival, közvetlenségével, szerénységével mindenki tiszteletét kivívta. Győzelemmel és jó játékkal szeretnénk tisztelegni emléke előtt - mondta Gera.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×