eur:
389.7
usd:
362.04
bux:
68474.07
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Nehezen bár, de három gólt szerezve nyert a Man City

Bár a sérült Buzsáky Ákos csapata, a QPR vezetett a Manchester City ellen, a táblázat éllovasa végül három gólt, s ezzel három pontot szerzett.

A Cityben továbbra is nagy formában van Dzeko, David Silva és Yaya Touré, ők szerezték a gólokat.

Sir Alex Ferguson újfent megtapasztalta, egyetlen győzelmet sem adnak ingyen. Miután a tömeg ünnepelte, s David Gill ügyvezető bejelentette, hogy az Old Trafford északi lelátóját a legendás edzőről nevezik el, aki egyébként a következő szezon kezdete előtt szobrot is kap az a stadionban, a Sunderland rendkívül megnehezítette csapata dolgát.

Az egykori játékosa, Steve Bruce által irányított Fekete Macskák csak egy öngóllal kaptak ki a bajnokcsapattól. (Ez volt Sir Alex ötvenedik győzelme a Premier League-ben, amit egy korábbi játékosa által dirigált csapat ellen aratott.) Steve Bruce 18. alkalommal kísérletezett azzal, hogy aktuális csapatával legyőzze mentora, Sir Alex legénységét - de még egyszer sem sikerült neki.

A mérkőzés egyetlen gólját Wes Brown szerezte, aki szerencsétlenül ért bele Nani szöglete után a Danny Welbeck által kapura fejelt labdába, s így öngólt szerzett. Wes Brown Sir Alex nevelése, 15 évig volt a Vörös Ördögök profi játékosa, nyáron szerződött át a Sunderlandhez.


Tovább tart az Arsenal jó sorozata. A legújabb áldozat a West Bromwich Albion együttese volt, amelyben Gera Zoltán visszatérése óta először játszott bajnoki mérkőzést. "Gerzson" 63 percet játszott, 0-2-nél ment le.
Az Ágyúsok simán nyertek, az első gólt Robin van Persie lőtte.

Ez volt 2011-ben a 29. bajnoki gólja, más megközelítésben a 11. Premier League-mérkőzésén a 11. gólja a 2011-2012-es szezonban. A második gólt Thomas Vermaelen, a harmadikat Mikel Arteta lőtte - hozzásegítve az Ágyúsokat sorozatban negyedik bajnoki győzelmükhöz.


Ha nem is könnyen, de három pontot szerzett a Chelsea is. Andre Villas-Boas, a csapat menedzsere nemrégiben azt mondta, nem akar 15 évnél tovább edzősködni, mert nagyon stresszes a szakma. A Blackburn elleni 90 perc alkalmasint csak megerősítette az elhatározásában. A Kékek nehezen nyertek, elsősorban annak köszönhetően, hogy a nyitó forduló óta először, nem kaptak gólt.

A mérkőzés egyetlen gólját Frank Lampard lőtte, a válogatott középpályásnak ez volt a hatodik találata. Nem csoda, hogy középpályás hozta a három pontot a Kékeknek, mivel ezúttal Fernando Torres, Nicolas Anelka, Didier Drogba és Salomon Kalou is hiányzott a kezdő csapatból.


A még mindig veretlen Newcastle United az Everton ellen gyarapította pontjai számát. A Szarkák történetében a mostani idényt megelőzően mindössze egyszer (1994 őszén) fordult elő, hogy veretlenek maradtak az első 11 fordulóban.

Premier League, 11. forduló
Arsenal-West Brom 3-0
Aston Villa-Norwich 3-2
Blackburn-Chelsea 0-1
Liverpool-Swansea 0-0
Man United-Sunderland 0-1
Newcastle-Everton 2-1
QPR-Man City 2-3
Az élcsoport: 1. Manchester City 31 pont, 2. Manchester United 26, 3. Newcastle 25, 4. Chelsea 22

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ralizik az OTP!

Ralizik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában iránykeresésre számíthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×