eur:
387.71
usd:
357.04
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Magabiztosan győzte le a Fradi az Újpestet

A Ferencváros hazai környezetben 3-0-ra legyőzte az ősi rivális Újpestet a labdarúgó NB I 13. fordulójának szombati rangadóján.

NB I, 13. forduló:
Ferencváros-Újpest FC 3-0 (2-0)

Albert Stadion, 12 ezer néző, v.: Kassai
gólszerzők: Pölöskei (7.), Somalia (37.), Lisztes (92.)
sárga lap: Józsi (8.), Junior (35.), Balog (63.), illetve Szokol (38.), Markovic (40.), Pollák (57.), Barczi (70.)

Ferencváros:
Jova - Maróti, Balog, Klein, Junior - Otten - Józsi, Jovanovic, Hakola (Abdi, 71.) - Somalia (Lisztes, 84.), Pölöskei (Tóth B., 78.)

Újpest:
Balajcza - Szokol (Balogh B., 64.), Mihajlovic, Dvorschák (Rubus, 32.), Pollák - Tajthy, Markovic - Barczi, Kabát (Balajti, 75.), Simon - Rajczi

A Ferencváros gyorsan magához ragadta a kezdeményezést, a 7. percben pedig egy bal oldalon végigvitt akciót befejezve, Pölöskei révén már meg is szerezte a vezetést. Négy perccel később kettővel vezethetett volna a hazai csapat, de Hakola 11-esét Balajcza hárította. A folytatásban is főként hazai lehetőségeket lehetett feljegyezni, majd a 37. percben újabb góllá érett a ferencvárosi fölény, ezúttal Somalia volt a befejező.

A fordulást követően az Újpest irányította a játékot, de ekkor már a zöld-fehéreknek - biztos vezetésük tudatában - nem is kellett erőltetniük a támadásokat. A lila-fehérek becsülettel próbálkoztak, de komolyabb helyzetig nem jutottak el. A végeredményt aztán a csereként beállt Lisztes állította be az utolsó percben.Pénteken a meglepetésekcsapatok meccsével kezdődött a 13. forduló. A Diósgyőrt 800 drukker kísérte el a Bozsik Stadionba, és remek hangulatot teremtettek, a végén mégis a hazaiak örülhettek.

A Honvéd uralta a találkozót az elejétől kezdve, több helyzetet dolgozott ki, a vezetést mégis a vendégek szerezték meg egy kontratámadásból. Tisza indult meg a jobb oldalon, egy csel után középre lőtt, az érkező Gallardo pedig közelről nem hibázott.

A Diósgyőr vezetése mindössze öt percig tartott, a végig harcos Torghelle használta ki a védelmi megingást, és bombázott a hálóba a 22. percben. A külföldről hazaigazoló támadó együttese egyik legjobbja volt ezen a meccsen.

A vendégek továbbra is a kontrákban bíztak, de a Honvéd taktikusan játszott, és nem engedett területet a diósgyőri támadóknak. Az eltiltott Danilo ugyanakkor hiányzott a fővárosi együttesből, nélküle kevésbé voltak kreatívak a támadások.

Az izgalmas első félidő után a  második játékrészre visszavettek a tempóból a csapatok. A Honvéd irányított, tudatosabban játszótt, és több helyzetéből végül egyet a hajrában ki is használt Abbas révén.

A lefújás után hosszasan ünnepelték a harmadik helyre feljövő együttest a kispesti drukkerek, a legnagyobb tapsot Torghelle kapta.

Budapest Honvéd-Diósgyőri VTK 2-1 (1-1)

Budapest Honvéd:
Kemenes - Lovric, Debreceni, Novák, Johnson - Abass (Hidi, 84.), Horváth A., Ivancsics - Tchami (Hajdú, a szünetben), Torghelle, Délczeg (Sekulic, 70.)

Diósgyőri VTK:
Rados - Vadász (Carreno, 89.), Budovinszky, Gal, Gohér - Gallardo, Rakovic, Lippai (Arze, 78.), Luque - Tisza, Seydi (Menougong, 68.)

gólszerzők: Torghelle (22.), Abass (80.), illetve Gallardo (17.)
sárga lap: Délczeg (65.), illetve Rakovic (71.), Budovinszky (92.)

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 16:46
×
×
×
×