INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Guardiola Messit dicséri, Mourinho szerint eldőlt a párharc

InfoRádió / MTI
Lionel Messit dicsérte Josep Guardiola, az FC Barcelona vezetőedzője, miután csapata 2-0-ra nyert a Real Madrid vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai elődöntőjében. José Mourinho, a Real portugál mestere szerint eldőlt a továbbjutás kérdése.

"Óriási szerencsénk van, hogy asszisztálhatunk a teljesítményéhez - nyilatkozta a katalánok trénere, utalva az argentin aranylabdás remek játékára, s győzelmet jelentő két góljára. - Nem ez az első eset, hogy így futballozik. Mindössze 23 évesen a Barcelona történetének harmadik legeredményesebb játékosa. Ez egész egyszerűen felfoghatatlan."

A rengeteg szabálytalansággal, kiállításokkal és sportszerűtlenségekkel tarkított mérkőzésen a német Wolfgang Stark játékvezető azonnali piros lappal küldte le a pályáról a Daniel Alves ellen szabálytalankodó Pepét, a madridiak portugál védőjét. A Barcelona fölénye ezt követően ért gólokká, Messi a 76. és a 87. percben volt eredményes.

"Gratulálok ennek a fantasztikus csapatnak, de gratulálok mindazoknak is, akik mellette állnak, nehéz lehet ennyi pártolót összegyűjteni - utalt Mourinho arra, hogy szerinte kivételeznek a katalánokkal. - Honnan ered ez a rengeteg erő? Lehet, hogy azért állnak hozzájuk másképpen, mert UNICEF felirat van a mezükön."

A portugál vezetőedző hozzátette, 2009-ben a Barcelona szintén a játékvezető hathatós közreműködésével győzte le a Chelsea-t, a londoniak ugyanis szerinte nem kaptak meg több jogosnak tűnő tizenegyest.

"Minden elődöntőben ez történik - mondta. - Egyszerűen csak szeretném megtudni, hogy ez miért van? Tisztelem Guardiolát, de szeretném, ha egyszer mindenféle botrány nélkül nyerné meg a BL-t. Én nyertem a Portóval és az Internazionaléval is, de mindkettő a pályán dőlt el. Amit azokkal a csapatokkal értem el, abban rengeteg munka, erőfeszítés és küzdelem volt."

Mourinho azt mondta, a visszavágó nagyon nehéz lesz számukra, s ő maga lehetetlennek tartja, hogy a Real jusson a döntőbe. Azzal kapcsolatban, hogy mit mondott a játékvezetőnek, mielőtt Stark a lelátóra küldte, úgy fogalmazott, nem mondott semmit, csupán helyeselte a döntést.

"Ha elmondanám az európai szövetségnek és a játékvezetőnek, amit gondolok és érzek, akkor azonnal be is fejezhetném a pályafutásomat" - tette hozzá.


A címlapról ajánljuk