INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Mégis Kondás Elemér a Debrecen új edzője

InfoRádió / MTI
Kondás Elemér lett a bajnoki címvédő Debreceni VSC labdarúgócsapatának új vezetőedzője - közölte a klub honlapja.

A 47 éves szakember - aki eddig a második csapatot irányította - a szombaton lemondott cseh Zdenek Scasnyt váltja a DVSC-TEVA kispadján. A tréner megbízása a szezon végéig szól. Kondás kinevezésének a híre már hétfőn kiszivárgott, de szerdán vált hivatalossá.

"Rövid időn belül hét bajnoki találkozó vár ránk, ezért úgy döntöttünk, most egy olyan szakemberre van szükség a kispadon, aki jól ismeri a csapatot és aki tisztában van a játékosállománnyal és a gárda összetételével" - indokolta a választást Szima Gábor klubelnök.

Kondás Elemér tavaly, az együttes korábbi sikeredzőjével, Herczeg Andrással egy évfolyamon szerzett pro licences diplomát. A felnőtt csapatnál Szentes Lázár edzősködése alatt dolgozott.

Scasny decemberben érkezett a hajdúsági együtteshez, de irányításával a csapat a Monicomp Ligában mindössze egy győzelmet és három döntetlent ért el, ugyanakkor három vereséget szenvedett. A Ligakupában a döntőben kapott ki a Pakstól, a Magyar Kupától pedig a Kecskemét a nyolcaddöntőben búcsúztatta a gárdát, amely a bajnokságban a hatodik, így jelen állás szerint nem indulhat nemzetközi kupában.

A címlapról ajánljuk