eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Pórul járhat a Liverpool

Egy angol sztárcsapat várhatóan lemarad az európai kupaindulásról. Izgalmas hajrá várható a Premier League-ben. A Manchester United hat ponttal vezeti az angol bajnokságot hat fordulóval a vége előtt. Ha Sir Alex Ferguson együttese ma este győz a Newcastle otthonában, akkor nagy lépést tesz a bajnoki cím felé.

"Nem lesz könnyű összekapni magunkat a szombati kupabúcsú után, de tudjuk, mennyire fontos a bajnokság" - mondta Edwin van der Sar, a Manchester United kapusa.

A manchesteriekre még két rangadó vár, május elsején a második Arsenalhoz látogatnak, egy héttel később pedig a Chelsea-t fogadják, így a nagy előny ellenére nem lehet lefutottnak nevezni a Premier League-et.

A negyedik helyért és az ezzel járó BL-indulásért is nagy harc várható. A Manchester City és a Tottenham vesztett pontokat tekintve ugyanúgy áll, és még egyszer megmérkőznek egymással, ezt a meccset május 10-én rendezik. A londoni együttesnek nehezebb a sorsolása, hiszen szerdán az Arsenalt fogadják, majd a Chelsea-vel és a Liverpoollal is játszanak idegenben.

A Liverpool négy ponttal van lemaradva az ötödik helytől, és két meccsel többet játszott. A Vörösöknek nem csak saját kezükben van a sorsuk, hiszen a hatodik helyezett csak akkor szerepelhet az Európa Ligában, ha a Manchester City kiszorul az első négyből, és közben megnyeri az FA-kupát. Ha a manchesteri együttes negyedik lesz, akkor a BL-selejtezőben indul, és így a másik kupadöntős, a Stoke szerepelhet az Európa Ligában. A kupa fináléját május 14-én rendezik.

A Liverpool tehát hatodik helyezettként lemaradhat a nemzetközi kupaszereplésről, ami hatalmas csapás lenne a klubnak. Az elmúlt két idényben a hetedik is kvalifikálta magát az Európa Ligába, ám idén a Ligakupát olyan csapat, a Birmingham nyerte, amely bajnoki helyezése révén jutna ki a nemzetközi porondra.

Bajnoki helyezéstől függetlenül a Fair Play-lista első helyezettje is indulhat az Európa Ligában, erre a Fulhamnek vagy a Blackpoolnak van esélye.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
2025-ös hosszú hétvégék és ünnepnapok: itt az év legfontosabb táblázata

2025-ös hosszú hétvégék és ünnepnapok: itt az év legfontosabb táblázata

2025 ünnepnapok terén is tervezést igényel, ezért ideje ismét szemügyre venni az év legfontosabb táblázatát, amely segítséget nyújthat a szabadnapok 2025-ös megtervezésében. Összeszedtük, mikor lesznek ünnepnapok és hosszú hétvégék 2025-ben, illetve mikor esnek ünnepnapok 2025-ben hétvégére. Hány háromnapos és négynapos hosszú hétvége lesz? Hányadikára esnek a húsvéti ünnepek? Milyen napokra esik karácsony 2025-ben? Itt minden kérdésre választ találsz, ami 2025 ünnepnapjait és 2025 hosszú hétvégéit illeti.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×