eur:
400.81
usd:
366.41
bux:
74213.32
2024. október 11. péntek Brigitta

Egervári Sándor: Nem feltartott kézzel megyünk ki a pályára

Kijelölte a kezdőcsapatot kedden délelőtt a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a hollandok elleni, amszterdami mérkőzésre. Több változás is van a keretben a péntekihez képest. "Elsősorban védekezésben kell stabilabbá válnia a magyar együttesnek, és akkor támadásban is fejlődhet" - mondta az InfoRádiónak Egervári Sándor. Szerinte tanulni kell a pénteki vereségből. A magyar csapat ezúttal két csatárral lép pályára. A Hollandiában játszó légiós, Fehér Csaba azt mondta, az Oranje futballistái duzzadnak az önbizalomtól, és a közvélemény is fölényes sikert vár.

Nem feltartott kézzel megyünk ki a pályára - mondta az InfoRádiónak a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a hollandok elleni, amszterdami Európa-bajnoki selejtező előtt. Egervári Sándor kiemelte: a magyar csapat szeretne jobb teljesítmény nyújtani, mint pénteken, és ha a futballisták tanulnak a budapesti meccsből, akkor közelebb lehet kerülni a világ egyik legjobb csapatához.

Nem könnyű a helyzet, ugyanis sérülések és eltiltások miatt többen hiányoznak a keretből - közölte Egervári Sándor, de hozzátette, hogy hétfőn már derűlátóbbak voltak a játékosok.

A szakvezető szerint fontos, hogy zártabb legyen védekezés kell, mert a pénteki vesztes találkozón nagy volt a sorok közötti rés. Nem adjuk fel a gólszerzés lehetőségét sem - hangsúlyozta.

A kezdőcsapatot kedden délelőtt jelölte ki a szövetségi kapitány.  Több változás is van a péntekihez képest.

A magyar csapat a Fülöp Márton - Lázár Pál, Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Laczkó Zsolt - Gera Zoltán, Pintér Ádám, Vadócz Krisztián, Dzsudzsák Balázs - Rudolf Gergely, Priskin Tamás összeállításban lép pályára.  

A cserepadon kap helyet Király Gábor, Komlósi Ádám, Czvitkovics Péter, Koman Vladimir, Varga József, Tököli Attila és Koltai Tamás.

"Ekkora a különbség"

A holland közvéleményt is meglepte, hogy a világbajnoki ezüstérmes csapat ilyen kitűnően játszott pénteken Budapesten, de a magyaroktól nagyobb ellenállást vártak - mondta el az InfoRádiónak Fehér Csaba, korábbi 41-szeres válogatott játékos. A holland Breda légiósa kiemelte: a keddi meccsen hasonló jó teljesítményt várnak az Oranjétól a szurkolók.

Tudomásul kell venni, hogy ekkora a különbség a két ország válogatottja és futballkultúrája között - utalt a 4-0-s vereségre a védő. Hozzátette: a holland játékosok duzzadnak az önbizalomtól.

A magyar válogatott számára a reális célkitűzés az lehet, hogy önmagához képest javuljon és szorosabb meccset játsszon a vb-ezüstérmes ellen.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor péntek reggel: a szerdai strasbourgi vita "rock and roll" volt

Interjút adott Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiónak péntek reggel. Szerinte Strasbourgban annak a bejelentése történt meg szerdán, hogy meg akarják buktatni a magyar kormányt, és azt is megmondták, ki vezesse. De Orbán Viktor bejelentette "az ellenállást". Meghirdette a 2025-ben reményei szerint 3-6 százalékos gazdasági növekedést szavatoló gazdasági stratégiát, 3 elemet fel is fedett.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×