eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Mit jósol Görbi a magyar-holland meccsre?

Görbi, a Fővárosi Állat- és Növénykertben lakó dél-amerikai ormányos medve szerint a holland labdarúgó-válogatott győz a magyar együttes ellen az esti Európa-bajnoki selejtezőn. Hanga Zoltán, az intézmény szóvivője elmondta: Paul, a jóspolip tavalyi sikerén felbuzdulva a Telesport kezdeményezte, hogy Görbi megjósolja a meccs kimenetelét.

Paul, a jóspolip már elpusztult, ezért máshoz kellett fordulni az esti Magyarország-Hollandia Eb-selejtező előtt. A Telesport stábjának kezdeményezésére Görbi, a dél-amerikai ormányos medve jósolta meg a meccs eredményét, ám a tippnek a magyar szurkolók nem fognak örülni.

A Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője az InfoRádiónak elmondta: két tálat helyeztek ki az állat elé, ezekben egyforma ízű és mennyiségű eleség volt. Görbi nem vacillált, rögtön a holland zászlóval ellátott tálat választotta és abból kezdett enni, a másik edényt csak később szimatolta meg - tette hozzá Hanga Zoltán.

Az ötéves Görbi az Állatok akcióban nevű etológiai bemutató sztárja, kezes jószág, ezért a gondozóknak könnyű volt rávenni a jóslásra is - emelte ki a szóvivő.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×