eur:
401
usd:
366.68
bux:
74336.17
2024. október 10. csütörtök Gedeon

Csányi Sándor: Jó irányba indult a labdarúgó válogatott Egervári Sándorral

Jövőre újabb forrásokkal segíti az Európai Labdarúgó Szövetség a tagszervezeteit - mondta el az InfoRádiónak az MLSZ elnöke, miután az UEFA vezetőjével, Michel Platinivel tárgyalt Budapesten. Csányi Sándor értékelte a hazai labdarúgás idei évét is. Szerinte mindenképpen pozitív folyamatok indultak el, amelyek hatása néhány év múlva már érezhető lehet.

"Örülök, hogy volt alkalmunk Michel Platinivel a magyar és az európai labdarúgás kérdéseiről is beszélgetni. Számunkra nagyon fontos fejlemény, hogy a jövő évtől újra elérhetünk különböző forrásokat, amelyeket akár infrastruktúrafejlesztésre, pályaépítésre vagy az utánpótlásprogramok finanszírozására fordíthatunk. Az UEFA ugyanis a párizsi kongresszusa után a korábbiaknál nagyobb összeget tud a tagszervezetek rendelkezésére bocsátani" - tájékoztatta az InfoRádiót az MLSZ elnöke.

Csányi Sándor hozzátette: az Európai Labdarúgó Szövetség vezetője olyan, Magyarországot is érintő intézkedésekről és tervekről is tájékoztatott, mint a fiatalok átigazolása vagy a fogadásokhoz kötődő bűnözés. Emellett Michel Platini technikai segítséget ígért az MLSZ-nek a pályaépítésekhez, a szövetség működéséhez, illetve az utánpótlás programjainak kidolgozásához.

A hazai szövetség elnöke hasznosnak ítélte a találkozót olyan szempontból is, hogy Platini megismerhette az MLSZ vezetőségét, a szervezet irányítását és programjait. Csányi Sándor hozzátette: az UEFA elnöke szakmailag elfogadhatónak minősítette a magyar labdarúgásban tervezett változásokat.

Az MLSZ elnöke a 2010-es esztendőt értékelve azt mondta, ez az év két szempontból volt fontos: egyrészt a közönség nyilvánvalóan a nagyválogatott szereplésére figyelt, a nemzeti együttes pedig a legutóbbi eredményeivel huszonegy helyet lépett előre FIFA ranglistáján. Csányi Sándor szerint nagyon jó lenne, ha ezt négyhavonta meg tudnánk ismételni, hiszen most a negyvenharmadik helyen állunk.

A szövetség elnöke azt is pozitívumnak tartja, hogy az új szövetségi kapitány, Egervári Sándor jó irányba indult el a csapattal, amikor tehetséges fiatalokkal frissítette a válogatottat. Bennük közép- és hosszú távon is nagy lehetőséget lát Csányi Sándor, aki úgy véli, néhány játékosunkból nemzetközi szinten is elismert futballista válhat.

Az idei év másik kedvező, bár kevésbé látványos változása az MLSZ átalakítása volt - folytatta az elnök. Ez mindenképpen megalapozza azt, hogy eredményes, központból vezényelt utánpótlás-fejlesztő programot alkossanak. Ugyanez történhet az edző- és játékvezető képzésben is, ami emeli majd ezen területek színvonalát - tette hozzá Csányi Sándor.

Szerinte ezeknek a folyamatoknak a hatásai először a fiataloknál és az utánpótlás válogatottban jelennek meg, de néhány év múlva tovább kell javulnia a nagyválogatottnak is.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Helyzetjelentés Floridából: bajba jutott magyarok jelentkezését várja a tiszteletbeli konzul

A hurrikán után most a tornádóktól tartanak Florida lakói – mondta Pazaurek Piros tiszteletbeli konzul, aki a Hungarian Hub elnevezésű nonprofit szervezet elnökeként az amerikai magyarok összefogásáról is beszámolt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
Meredeken emelkedik az olaj ára

Meredeken emelkedik az olaj ára

Ázsiában nagy emelkedést láthattunk a kínai és hongkongi piacokon is, ezt követően Európában kivártak a befektetők a délutáni amerikai munkaerőpiaci és inflációs adatok előtt. A vártnál magasabb inflációs adat délután Európában és az USA-ban is negatív piaci reakciót váltott ki, mivel azt a narratívát erősítette, hogy a kamatcsökkentési ciklus lassabb lehet a korábban vártnál. Ma viszont nem csak külföldön, hanem Magyarországon is érkezett fontos inflációs adat: az egy évre visszatekintő áremelkedés 3 százalékos volt, vagyis három és fél év után elérte a jegybanki célt. Csütörtökön a nyugat-európai részvénypiacok mérsékelten estek, a magyar tőzsde viszont felülteljesítő volt, és mérsékelten emelkedett. Az olajár meredeken emelkedett, a befektetők az izraeli-iráni konfliktus és a Milton hurrikán lehetséges hatásait árazzák.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×