eur:
388.57
usd:
360.72
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Egy hely kiadó ma a Bajnokok Ligájában

Kedden dől el, hogy a Köbenhavn vagy a Rubin Kazany kerül-e a nyolcaddöntőbe a labdarúgó Bajnokok Ligája D csoportjából. A játéknapon érdekelt másik három csoportban már korábban kialakultak a továbbjutó párosok, csak a helyezések várnak kiosztásra.

A koppenhágai együttes könnyebb helyzetben van, hiszen fogadja a biztos búcsúzó Panathinaikoszt, míg a rivális orosz csapat a már csoportelső Barcelona vendége lesz. Ráadásul a dánok eddig egy ponttal többet szereztek kazanyi riválisuknál, vagyis ha nyernek, akkor a Rubin esetleges bravúrja is kevés lesz. A Köbenhavn öt BL-meccs óta nem kapott ki otthon, míg a Panathinaikosz több mint 430 perce nem lőtt gólt. Mivel a Barcelona elsősége már biztos, kérdéses, hogy Lionel Messi pályára lép-e a mérkőzésén. (Ha játszik, ez lesz pályafutása 50. mérkőzése a "királykategóriában".)

Az A csoportban a Tottenham és a címvédő Inter 10-10 pontos, előbbi a Twente, utóbbi a Werder Bremen otthonában vendégeskedik. Az egymás elleni mutatóban az angol klub jobb, vagyis az Internek több pontot kell szereznie kedden riválisánál, máskülönben marad a második helyen. A Twente csoportharmadikként az Európa Ligában folytatja majd, a brémaiak búcsúznak.

A B jelű kvartettben a Schalke pontelőnnyel várja a zárást a Lyonnal való versenyfutásban. A németek a Benficához utaznak, a franciák pedig fogadják a Hapoel Tel-Avivot. A portugálok az utolsó három hazai meccsüket német gárda ellen megnyerték, és ha most is így tesznek, akkor harmadikok lesznek, és átkerülnek az EL-be, míg a Lyon előtt egy hazai sikerrel megnyílhat az út az első helyhez. A Schalke az utolsó hat idegenbeli BL-fellépésén nem lőtt gólt.

A C csoportban a Manchester United és a Valencia egymás között dönti el az első hely sorsát. A két csapat szeptember 29-i találkozóján az angolok 1-0-ra nyertek idegenben, azaz a spanyoloknak mindenképpen győzniük kell, ha elsők akarnak lenni. Az MU lehet egyébként az első csapat, amely kapott gól nélkül zárja a csoportkört - a múltban hat együttes, az Ajax Amsterdam, a Chelsea, a Juventus (kétszer), a Liverpool, a Milan és Villarreal egy-egy kapott góllal élte túl ezt a szakaszt.  Az már korábban eldőlt, hogy ebből a kvartettből a Rangers folytatja az EL-ben, míg a Bursaspor kiesik.

Csoportkör, 6. forduló:
A csoport:

Werder Bremen (német)-Internazionale (olasz) 20:45 ó
Twente (holland)-Tottenham (angol) 20:45 ó
A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Tottenham 10 pont (15-8), 2. (és továbbjutott) Internazionale 10 (12-8), 3. Twente 5, 4. Werder Bremen 2

B csoport:
Lyon (francia)-Hapoel Tel Aviv (izraeli) 20:45 ó
Benfica (portugál)-Schalke 04 (német) 20:45 ó
A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Schalke 04 10 pont, 2. (és továbbjutott) Lyon 9, 3. Benfica 6, 4. Hapoel Tel Aviv 4

C csoport:
Manchester United (angol)-Valencia (spanyol) 20:45 ó
Bursaspor (török)- Rangers (skót) 20:45 ó
A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Manchester United 13 pont, 2. (és továbbjutott) Valencia 10, 3. Glasgow Rangers 5, 4. Bursaspor 0

D csoport:
Köbenhavn (dán)-Panathinaikosz (görög) 20:45 ó
Barcelona (spanyol)-Rubin Kazany (orosz) 20:45 ó
A csoport állása: 1. (és továbbjutott) FC Barcelona 11 pont, 2. FC Köbenhavn 7, 3. Rubin Kazany 6, 4. Panathinaikosz 2

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×