eur:
389.58
usd:
362.76
bux:
68012.06
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Így segítene Tarlós a Fradin

Tarlós István főpolgármester Orbán Viktor miniszterelnökkel és Bánki Erikkel, az Országgyűlés sportbizottságának elnökével összhangban tenne azért, hogy a Ferencváros Labdarúgó Zrt. magyar tulajdonba kerüljön.

A 62 éves politikus a Blikk című napilap szerdai számában közölt interjúban azt mondta, hogy néhány, általa alkalmasnak tartott üzletembert megkérdez arról, hogy megvásárolnák-e az FTC-t, amelyet a jelenlegi angol tulajdonos, Kevin McCabe értékesíteni akar.

"A labdarúgó-szakosztálynak - az ingatlanjaival együtt - legalább ötven százalékot meghaladó mértékben magyar kézbe kellene kerülnie, máskülönben nem tud úgy működni, ahogyan azt a szurkolók elvárják. McCabe úrral december 3-án lesz még egy találkozónk, amelyre meghívtam Bánki Eriket, az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának az elnökét, illetve Kósa Lajost, a Fidesz alelnökét, de meghívom majd Kubatov Gábort is. Az a dolgunk, hogy megpróbáljunk olyan magyar befektetőket találni, akik reménykeltő tárgyalásokat folytathatnak McCabe-bel" - ezt Tarlós István az origo.hu-nak nyilatkozta.

Az ideális befektetőről azt mondta a politikus, hogy olyan emberre van szükség, aki "nem akar már másnap többet kivenni a klubból annál, mint amennyit betett, s aki elég tőkeerős ahhoz, hogy egy ilyen akcióba belefogjon." Tarlós István szerint nagy a tét, a magyar futball és a Ferencváros rangjának a felépítéséről, a visszaszerzéséről van szó, ehhez az új befektető megtalálása lehetne az első lépés.

A főpolgármester beszélt arról is, hogy nem tudja támogatni azt, hogy a ferencvárosi ingatlan kétharmadára üzletközpontot építsenek, szerinte ugyanis az NB I-es csapatnak elsősorban egy 20-25 ezer férőhelyes új stadionra van szüksége, amelyet a jelenlegi alapokra lehetne felépíteni.

Tarlós István kiemelte: nem tartja jó ötletnek, hogy budapesti csapatok fuzionáljanak. Korábban a Vasas elnökének, Markovits Lászlónak volt erre vonatkozó felvetése.

McCabe múlt kedden jelentette be hivatalosan, hogy részben vagy egészben értékesíteni szeretné az Ferencváros Labdarúgó Zrt. részvényeit, s olyan partnert keres, aki hasonló gondolkodású mint ő, és méltó az FTC történelméhez és örökségéhez. Gerstl Alexander cégvezető az InfoRádiónak arról is beszélt, hogy a tulajdonos külföldi befektetőnek is eladná a Ferencváros labdarúgó-csapatát működtető részvénytársaságot.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×