eur:
389.33
usd:
362.68
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Magyar-olasz: ma barátok, holnap ellenfelek

A magyar és az olasz férfi vízilabda-válogatott az egymás elleni csütörtöki elődöntő előtt szerda délután ha csak átmenetileg is, de közösen edzett a horvátországi Európa-bajnokságon, a Medvescak Zagreb csak tréningekre szolgáló uszodájában.

A vízfelületet testvériesen megosztva gyakoroltak a csapatok, pontosabban a taljánok már a levezetést végezték, amikor Kemény Dénes alakulatának tagjai az úszáshoz készültek elő - nem teljes létszámban. Az itáliaiaknál hiányzott Maurizio Felugo, a csapat egyik legjobbja, akinek gipszkötés "ékítette" a jobb kezét, a magyaroknál pedig Kis Gábor nem edzett. A szövetségi kapitány elmondása szerint a centernek eldugult az orra, s hogy csütörtökön hadra fogható legyen, inkább a szállodában hagyta pihenni a tétmeccs előtt.

A másik maródi, Madaras Norbert viszont részt vett a szerdai gyakorláson, és a jelek szerint nincs akadálya elődöntős szereplésének.

A csapat háza táján amúgy minden rendben, amint arról a csapatvezető Beck György, a magyar szövetség társelnöke beszámolt:

"Az elvárásnak eleget tett a csapat azzal, hogy a zágrábi Eb-n elődöntőbe jutott, s egyúttal kiharcolta a kvalifikációt mind a 2011-es világbajnokságra, mind pedig a következő, 2012-es Európa-bajnokságra. A cél most az, hogy a döntőbe lépjünk az olaszok legyőzése árán. Nem látok semmilyen okot rá, hogy ne érezzük úgy: meg tudjuk verni őket. A csapat együtt van, a hangulat is rendben, érnek be a fiatalok, egyszóval szépen haladunk afelé, hogy a londoni olimpiára újra aranyesélyes válogatottunk legyen."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×