eur:
387.81
usd:
357.65
bux:
68070.56
2024. május 17. péntek Paszkál

MOB - Mi kellene ahhoz, hogy ne ismétlődjön meg a pekingi kudarc?

November 17-e előtt biztosan nem lesz elnöke a Magyar Olimpiai Bizottságnak - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a testület főtitkára. Új vezetőre azért van szükség, mert Schmitt Pál államfői megbízatása miatt lemondott a címről. Molnár Zoltán arról is beszélt, hogy szeretné visszakapni a bizottság az olimpiai felkészülés irányítását.

Szeretné visszakapni az olimpiai felkészüléshez biztosított állami összegek elosztásának jogát a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) - mondta a testület főtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában. Molnár Zoltán emlékeztetett: 2005-ben az akkori kormány az állami sportirányításhoz rendelte egyebek mellett ezt a feladatkört is, a MOB-nak csak javaslattételi lehetősége volt.

Molnár Zoltán arról is beszélt, hogy november közepe előtt biztosan nem lehet új elnöke a testületnek, mivel a közgyűlés időpontját kijelölő elnökség csak szeptember 17-én ül össze, ráadásul az alapszabály szerint a meglehetősen nagy létszámú - 150-160 főt számláló tagságnak - az alapszabály szerint a meghirdetéstől legalább harminc napot kell hagyni a jelentkezésre.

Bár már csak közel két év van hátra a londoni olimpiáig, a 2008-as pekingi olimpiai kudarc után feltárt, az eredményeket alapvetően befolyásoló problémák megoldását egyelőre nem sikerült elérni - vélekedett a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára.

Molnár Zoltán szerint, bár az anyagiak terén helyreállt a rend, hiszen ebben az évben sikerült visszapótolni az elvonásokat, további lépéseket kell tenni ahhoz, hogy 2012-ben jelentős eredményeket érjünk el az olimpián,

Szükség lenne például az edzők anyagi és erkölcsi megbecsülésére. Ez a kérdés megoldódhat, ha a bérezés feladatköre visszakerül a MOB-hoz. Ugyanez a helyzet az ösztöndíjakkal - ezeket januártól már újra a testület utalja át az élsportolóknak.

Fontos lenne emellett, hogy fejlődjön a sporttudomány területe is, azok az intézmények - például a Sportkórház - ugyanis, ahonnan a sportolók, illetve az őket felkészítők a segítséget várnák, finoman szólva is romos állapotban vannak - fűzte hozzá Molnár Zoltán.

Hanganyag: Ignáth Márk

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×