eur:
389.45
usd:
363.72
bux:
68068.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A világbajnokság legszebb góljai - videók

Bár minden idők második legrosszabb gólátlagával ért véget a labdarúgó-világbajnokság, a 145 találat között jócskán akadtak látványos gólok. Ezekből gyűjtöttük össze a legszebbeket.

A világbajnokság legjobb játékosának megválasztott Diego Forlán nem tud kis gólt lőni. A Dél-Afrikában szerzett öt találata közül egy tizenegyesgólt leszámítva az összes távoli és látványos volt. Ezek közül a németek elleni bronzmeccsen szerzett gólját választottuk összeállításunkba: félfordulatból lőtt a hálóba az uruguayi támadó.


Csatártársa, Luis Suárez három góllal zárta a vb-t, ezek közül a Dél-Korea elleni nyolcaddöntő hajrájában szerzett találat volt a leglátványosabb.



A német válogatott szerezte a legtöbb gólt a vb-n, 16-ot. Az egyik leglátványosabb Mesut Özil távoli lövése volt a Ghána elleni összecsapáson.



Arne Friedrich argentinok elleni gólját az előkészítés miatt választottuk be a legszebbek közé. Bastian Schweinsteiger négy védőt kicselezve adott gólpasszt.



Egy argentin-gól is bekerült az összeállítás, Carlos Tévez Mexikó elleni második találata a torna egyik leglátványosabb bombája volt.



Hasonlóan nagy gólt szerzett Giovanni van Bronckhorst az uruguayiak elleni elődöntőben. A holland csapatkapitány 35 méterről ágyúzott a kapuba.



Bár az olasz válogatott a csoportkörben kiesett, a szlovákok ellen szerzett góljára Fabio Quagliarella igazán büszke lehet.



A világbajnok spanyol együttes nyolc gólt szerzett hét meccsén, ezek közül David Villa ötöt. A támadó legszebb találata a Chile elleni volt, ekkor 40 méterről ívelt az üres kapuba.



A vb egyik felfedezettje a házigazda dél-afrikaiak játékosa, Siphiwe Tshabalala lett. A középpályás a nyitómeccsen, Mexikó ellen szerzett bombagólt.



Szintén a tornán figyelt fel a közvélemény a japán Honda Kejszukéra. A támadó Dánia ellen szerzett csodás szabadrúgásgólt, amelyhez a kapus, Thomas Sörensen hibája is kellett.



Ezen a meccsen egy másik japán játékos, Endo Jaszuhito is hasonlóan látványos szabadrúgásgólt szerzett.



Természetesen nem maradhat brazil gól nélkül a leglátványosabb találatok listája. Maicon az Észak-Korea elleni meccsen szinte az alapvonalról talált a hálóba, míg Luis Fabiano Elefántcsontpart ellen két esernyőcselt követően lőtt gólt.



Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×