eur:
390.97
usd:
366.85
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Megtört Litkey Farkas hegemóniája! "Rutintalanok voltunk..."

Az idei Kékszalag nagy újdonsága, hogy a rendkívül gyors katamaránok is indulhattak. A sorozatban tizedik győzelmére hajtó Litkey Farkas is katamaránra váltott, és szombat hajnalban az élre állt, a soha nem látott végjátékban azonban mégis alul maradhat. Végül a Natur Aqua nyert, a Ramada lett a második, Wossala Györggyel a fedélzeten. A harmadik a Kica lett, Litkey lecsúszott a dobogóról! A győztes 16 óra 50 perc alatt ért be a célba.

Ez a Kékszalag a katamaránoknak köszönhetően teljesen más, mint a korábbiak. A "rohanógépek" annyira gyorsak, hogy jó szélben a többieknek esélyük sincs velük szemben.

A mostani verseny két fontos híre azonban, hogy nincs jó szél és a korábbi kilencszeres győztes, Litkey Farkas is katamaránnal, azaz kéttestű hajóval indul. Litkeyt sokan "féltették" a verseny előtt, mondván, hogy nála jobban kevesen ismerik a Balatont, ő viszont még alig katamaránozott a tavon.

A jó kapusok mellett azonban a jó vitorlázóknak is szerencséje van: az idei szélcsendes versenyen a katamarános szempontból rutintalan Litkey esélyessé lépett elő. A szombat hajnali hírek szerint a kilencszeres Kékszalag-győztes idén is az élre állt, és lehetséges, hogy a gyenge szélben begyűjti a tizedik trófeát is.

A négy katamarán cirkálni kényszerül a cél felé - írta szombat hajnalban, 16 órával a rajt után a Kékszalag.hu. Litkey Farka hajója, a Budapest Bank Sagem átvette a vezetést, átcsúszott a Naturaqua alatt és már az első helyen vitrolázik a balatonfüredi cél felé.

Csopak felől szél támadt, amelyet a Natur Aqua csípett el a legjobban, ezzel Litkeyék visszaestek a második-harmadik helyre. Perceken belül meglehet a végeredmény!

Az élen álló hajók 200 méterre vannak a céltól. A Naturaqua most nagyon lelassult, mégis Litkeyék jönnek be? Idegörlő pillanatok!

Végül mégis a Natur Aqua nyert. Litkey 6 perc 52 másodperces hátránnyal lett a negyedik, nagyon szoros lett a befutó!"Kicsit rutintalanok voltunk, nagy versenyzőkkel szemben maradtunk alul. Ehhez képest jó eredmény, hogy csak 6-7 perccel maradtunk le. Taktikai hibákat is elkövettem" - értékelte teljesítményét Litkey Farkas.

"Zöldfülekkel vitorláztunk egy jót!" - értékelte a vertsenyt Litkey.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×