eur:
388.88
usd:
360.34
bux:
68082.76
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Korábbi Manchester United-profival erősített a Videoton

Két új játékost is igazolt Svédországból a Videoton - számolt be róla a fehérvári klub honlapja. A 28 éves Bojan Djordic pályafutása elején a Manchester United játékosa volt, megkapta a vörös Ördögöknél az év legjobb ifjúsági játékosának járó díjat is. Martin Mutumba ugandai származású, már svédországi születésű. 2009 őszén mindketten dupláztak a solnai AIK csapatával a svéd élvonalban.

A játékosok kedden délelőtt írják alá szerződésüket Székesfehérváron, majd csatlakoznak az Ausztriában edzőtáborozó kerethez.

Martin Mutumba ugandai felmenőkkel büszkélkedik, de 1985-ben, Svédországban, Stockholmban született. Első egyesülete a Vasalunds IF volt, amelyben hagyományosan sok afrikai fiatalt foglalkoztat a magyar származású edző Bóné Gusztáv.

Mutumba 1998-ban lett az AIK Solna játékosa, de csak tizennyolc éves koráig maradt a sárga-feketéknél. Igaz akkorra már - még 17 évesen, a Kalmar elleni meccsen - bemutatkozott a svéd élvonalban.

Kicsi vargabetű következett a pályafutásában, 2004-ben a Vasbyvel állapodott meg, de nem tudott pályára lépni, mert a barátaival játszva eltörte a lábát, majd játszott a finn Inter Turkuban (2005-2007), és most már "tényleg" a Vasbyban (2008).

Utána visszatért az "Aikóhoz", erre a periódusra esnek pályafutása legnagyobb sikerei: 2009-ben bajnok (a döntőben ő adta a győztes gólnál a passzt) és kupagyőztes, 2010-ben Szuperkupa-győztes lett a sárga-feketékkel.


Két klubot érdemes még említeni, ahova "majdnem" szerződött: 2008-ban a skót Hibernians és a Deportivo la Coruna is csábította a 177 centis csatárt.

Bojan Djordic, a 183 centis bal oldali támadó középpályás, Belgrádban született 1982. február 6-án, de ő is Svédországban nőtt fel. Az IF Brommapojkarna neveltje, de 1999-ben, hatéves szerződést (!) kötött a Manchester Uniteddel.

Bár Sir Alex csapatában csak egyetlen bajnoki meccsen játszott, kölcsönben jó csapatokban - Sheffield Wednesday, Aarhus GF, Crvena zvezda - futballozott, majd 2004-ben a glasgow-i Rangers FC vásárolta meg.

A skót sztárcsapat után a Plymouth Argyle következett, majd 2008-ban igazolt az AIK Solnához. 2004-ben szerb bajnok és kupagyőztes, 2005-ben skót bajnok és Ligakupa-győztes, 2009-ben svéd bajnok és kupagyőztes, 2010-ben svéd Szuperkupa-győztes lett!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×