eur:
394.15
usd:
370.13
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kik lehetnek az átigazolási időszak slágerei?

Bár még javában zajlanak az európai labdarúgó-bajnokságok, már megindultak a találgatások, hogy a nyáron mely futballisták váltanak klubot. Elképzelhető, hogy a tavalyihoz hasonló számban szerződnek át sztárjátékosok, és az sem kizárt, annyi pénz cserél gazdát a klubok között, mint az elmúlt nyáron. Õsztől új csapatban játszik majd Fabregas, Ribéry, Villa, Agüero és Balotelli?

A World Soccer legfrissebb száma összeállítást közöl a nyári átigazolási szezon várhatóan legkeresettebb labdarúgóiról. Bár a dél-afrikai világbajnokság még sok futballistára ráirányíthatja a figyelmet, és felverheti az értéküket, az már most körvonalazódik, kikért harcolnak az európai topklubok.

A szaklap szimatáról mindent elmond, hogy tavaly tavasszal már esélyesnek tartották Kaká és Cristiano Ronaldo Real Madridhoz szerződését, az Eto'o-Ibrahimovic cserét, valamint Diego, Barry, Zsirkov és Diego Milito klubváltását.

A gazdasági válság a futballt is erősen érintette, ám egyes tehetős klubok ezt figyelmen kívül hagyva mozognak az átigazolási piacon. A Manchester City dúsgazdag arab tulajdonosa várhatóan idén nyáron sem sajnálja a pénzt az erősítésekre, és erre lehet számítani Roman Abramovics Chelsea-vezértől is.

A Real Madrid elnöke, Florentino Pérez minden bizonnyal folytatja a nagybevásárlást, és ahogy első elnöki ciklusa során, minden évben legalább egy világsztárt a Bernabeu stadionba csábít. A Barcelona a nyári elnökválasztás miatt lehet aktív szereplője a holtidénynek, több idény is nagy nevek megszerzésével kampányol.

Sergio Agüero

A 22 éves argentin támadó régóta a Chelsea kívánságlistáján szerepel. Elképzelhető, hogy a nyáron Londonba költözik Diego Maradona veje, ám ehhez Roman Abramovicsnak alaposan a zsebébe kell nyúlnia, az Atlético Madrid 45 millió fontért engedné csak el.

Mario Balotelli


Nyílt titok, hogy a 19 éves olasz támadó és az Inter vezetőedzője, José Mourinho rossz viszonyban van. A csatár elégedetlen a kevés játéklehetőséggel, és sorozatos botrányokkal hívja fel magára a figyelmet. A Premier League valamelyik élcsapatához kerülhet a nyáron.

Karim Benzema

Bár a francia csatár tavaly nagy reményekkel került a Real Madridhoz, egyelőre nem váltotta meg a világot a királyi gárdánál. Nem csoda, ha a pletykák arról szólnak, Florentino Perez klubelnök a Milannak vagy az Internek adná el a támadót.

Joe Cole

A Chelsea angol támadója még nem hosszabbította meg szerződését, így a nyáron ingyen igazolhatóvá válik. Carlo Ancelotti menedzser szerint biztos, hogy végül megegyeznek a fizetésen a klubbal, így marad a londoni együttesnél, de a Manchester United és a City, valamint a Liverpool is szívesen látná.

Angel Di Maria

Az argentin balszélső igazán a pekingi olimpián robbant be a futballelitbe. A Benfica tavaly hosszabbította meg szerződését, így nem csoda, hogy 30 millió fontot kérnek érte. A Chelsea és a Manchester City is vinné.

Edin Dzeko

A Wolfsburg bosnyák csatára tavaly is közel állt a klubváltáshoz, ám végül maradt a német bajnoknál, mert az egyesület 40 millió eurót kért érte. Mivel a Farkasok idén már gyengébben szerepelnek, a nyáron várhatóan megválnak legértékesebbnek tartott labdarúgójuktól. A Milan régóta szeretné leigazolni, de magas ára elrettentheti a piros-feketétek, ebben az esetben pedig a Manchester City lehet a befutó.

Francesc Fabregas

Az Arsenal csapatkapitánya korábban többször leszögezte, nem akarja elhagyni a londoni egyesületet, ám az évek óta tartó sikertelenség távozásra ösztönözheti. A középpályásért a Barcelona tavaly is tett ajánlatot a hírek szerint, és idén a katalán klub több elnökjelöltje Fabregas visszaszerzésével kampányol. Sandro Rossell azt ígéri, megválasztása esetén 50 millió fontot is áldozna a 23 éves spanyol válogatott sztárért. A gránátvörös-kékek több játékosa is biztos benne, a középpályás előbb-utóbb visszatér nevelőklubjához.

Az Inter a másik érdeklődő, lapinformációk szerint a milánóiak már azt tervezgetik, milyen biztosítást kötnek a játékosra. José Mourinho hajlandó lenne a kegyvesztett Mario Balotellit is bevonni az üzletbe, és az ár előteremtéséhez Maicont, valamint Ricardo Quaresmát is eladná.Diego Forlan

A Juventus nézte ki az uruguayi csatárt a támadószekció felfrissítésére, ám nem kizárt, hogy egy angol együttes csap le az Atlético Madrid játékosára.

Pedro Geromel


A Köln brazil védőjét a Juventus, a Bayern München és a Real Madrid is élénken figyeli. A játékost posztján az egyik legjobbnak tartják a Bundesligában, és külön kiemelik elegáns játékstílusát.

Gervinho

A Lille tavaly szerezte meg 8 millió fontért az elefántcsontparti futballistát. A 22 éves játékos több pontos is bevethető, idei teljesítményére pedig többen felfigyeltek. A támadó maga is kijelentette, szívesen költözne Angliába vagy Spanyolországba.

Marek Hamsik

A Napoli szlovák játékosát José Mourinho nézte ki magának, és a hírek szerint arra kérte az Inter elnökét, Massimo Morattit, tegyen meg mindent a támadó megszerzéséért. Nápolyban ragaszkodnak Hamsikhoz, de elképzelhető, hogy egy 30 millió ajánlatnak már nem tudnának ellenállni.

Hernanes

A brazil középpályás tavaly azért nem került át Európába, mert klubja, a Sao Paulo túl sokat kért érte. A lap szerint egy olasz vagy német együttes idén már lecsap a sokra tartott futballistára.

Luis Fabiano

A brazil válogatott támadó az előző két idényben is keresett célpontja volt a kluboknak, de a Sevilla ragaszkodott hozzá. Ha az andalúziai klub nem jut be a BL-be, várhatóan pénzzé teszi a 25 millió fontra becsült játékost. Fabiano valamelyik spanyol vagy olasz élklubnál köthet ki.

Miguel Veloso


A Sporting középpályását Sir Alex Ferguson szívesen látná a Manchester Unitedben. A portugál válogatott játékosért 10 millió eurót kér klubja. A futballistát az Everton, a Fiorentina és a Genoa is figyeli.

Marc Janko

Mind a négy topbajnokságból van ajánlata a Salzburg osztrák válogatott támadójának. A jól fejelő játékost középcsapatok (Blackburn, Espanyol, Udinese) hívják, és 5 millió fontért meg is szerezhetik.

Simon Kjaer

A dán válogatott védő 2008-ban szerződött Palermóba, ahol rengeteg fejlődött, nem csoda, hogy sztáregyüttesek látnák soraikban. Az olasz klub elnöke megtartaná a hátvédet, de nem kizárt, hogy a Milan, a Juventus vagy a Manchester United olyan ajánlatot tesz az asztalra, amelyre lehetetlen nemet mondani.

Milos Kraszics

A CSZKA Moszkva szerb középpályását szinte valamennyi olasz sztárklub, valamint a Liverpool is tárt karokkal várja. A 25 éves labdarúgóért 18 millió fontot kér klubja, ám elképzelhető, hogy egy alacsonyabb összegért is elengednék.

Miranda

A brazil szövetségi kapitány, Dunga szerint a Sao Paulo középső védője Európában is megállná a helyét. Német és olasz klubok, köztük a Milan harcol a kegyeiért.

Jesus Navas

A Sevilla jobb oldali középpályásának nagy csodálója a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez. A 24 éves válogatott játékosa kivásárlási ára 60 millió font, de lapértesülések szerint a királyi klub kevesebbért is megszerezheti.

Manuel Neuer


Bár a Schalke edzője, Felix Magath cáfolta, hogy a kapus távozna a klubtól, a gelsenkircheniek anyagi gondjaik miatt a nyáron túladhatnak a 24 éves válogatott labdarúgón. A Bayern München és a Manchester United is szívesen látná rutinos kapusuk pótlására, de az Arsenal is bejelentkezett a hálóőrért.Franck Ribéry

A Bayern München francia támadója március közepén azt mondta, néhány héten belül dönt arról, hogy marad-e a bajoroknál, vagyis meghosszabbítja-e jövőre lejáró szerződését, vagy távozik. A 27 éves játékos ugyanakkor kijelentette, ha elhagyja Münchent, csakis Spanyolországba igazol, ugyanis családja az ottani életet részesíti előnyben. Ezek alapján a Manchester United és a Chelsea lemondhat Ribéry megszerzéséről, míg a szóba jöhető klubokat a Barcelonára és a Real Madridra lehet leszűkíteni.

A francia sztár elismerte, csodálja a katalánok játékát, míg a spanyol fővárosba szerződés mellett Florentino Pérez elnök igazoláspolitikája szólhat, valamint az, hogy tavaly nyáron Arjen Robben éppen a Realtól került a Bayernhez.

Luis Suarez

Az Ajax uruguayi támadója kiváló idényt fut, így nem csoda, hogy sorban állnak a megszerzésére váró egyesületek. A gólerős játékos elmondta, legszívesebben a Barcelonában folytatná, de a Chelsea és a Manchester United érdeklődéséről is olvasni lehetett. Suarez ára már most 30 millió euró körül van, és egy jó világbajnoki szerepléssel ez csak tovább emelkedhet.

Jeremy Toulalan

A Lyon védekező középpályását posztján a világ egyik legjobbjának tartják. Louis van Gaal, a Bayern München edzője szívesen látná csapatában, és az Inter is az érdeklődők között van.

Juan Vargas

A Fiorentina balszélsőjét a Chelsea és a Real Madrid is kinézte magának. A firenzei klub 20 millió font alatt nem hajlandó tárgyalni az érdeklődőkkel a jól cselező labdarúgó klubváltásáról.

Nemanja Vidics

A szerb hátvédnek a hírek szerint megromlott a viszonya Sir Alex Fergusonnal, és családja sem érzi jól magát Manchesterben, ezért lehet, hogy elhagyja a Unitedet. Szóba jöhet a Real Madrid, ugyanis ügynöke szerint szívesen futballozna Spanyolországban a védő. Olasz lapinformációk szerint pedig Milan 20 millió fontos ajánlattal keresi meg az angolokat, mert a piros-feketéknek egy középső védőre szükségük lenne.

David Villa

A spanyol csatárt tavaly nem engedte el a Valencia, pedig a Real Madrid élénken érdeklődött iránta. A 2008-as Eb gólkirálya továbbra is az egyik legkeresettebb játékos a piacon, kérdés, klubja ezúttal kész-e megválni tőle. Ez persze az ajánlatoktól is függ, a támadó ára a 40 millió eurót is meghaladhatja a várakozások szerint.

A Chelsea, a két manchesteri csapat, a Juventus, a Barcelona és a Real is szívesen látná soraiban David Villát, ám a csatár ügynöke szerint még nem döntött jövőjéről.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×