eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Robben még maradni akart egy kicsit, aztán gólt lőtt

Akár egy Shakespeare-darabban: dráma és váratlan (?) fordulatok. Körülbelül ezekkel a jelzőkkel illethető a Manchester United és a Bayern München szerda esti mérkőzése. A 41. percben még 3-0-ra vezetett az angol csapat, és úgy tűnt, leparancsolta a színről a bajorokat. A Bayern azonban visszakapaszkodott, a holland Robben pedig a főszerepet is átvette: kapáslövésének köszönhetően több idegenbeli góllal jutott tovább a müncheni gárda. Az elődöntőben a Bordeaux-ban 1-0-ra alulmaradt, de szintén továbblépő Lyon lesz az ellenfele.

Pedig az első tíz percben úgy tűnt, hogy az angolok nem adnak esélyt a németeknek. Előbb Gibson egyenlítette ki a müncheni egygólos hátrányt a 3. percben. Az ír születésű játékos a sérüléséből tán még ki sem lábalt Rooneyval kényszerítőzött, majd sokakat (köztük a visszapasszért hadonászó Rooneyt is) meglepve 18 méterről kilőtte a vetődő Butt mellett a bal alsó sarkot. Német védelem sehol.


Nem sokkal később, a 7. percben ismét Rooney átadással indult a viharos manchesteri támadás. A labdával Valencia húzott el a jobbszélen három csel után, majd a kapu elé lőtt, ahol Nani briliáns sarkalással továbbított a hálóba. És a bajor védők itt sem remekeltek. Nani körül három fekete mezes is ácsorgott, amikor a portugál bemutatta a grundok kölyökjátékosainak egyik kedvenc mozdulatát.

Sokkoló kezdés, a németek edzőjének arcán azonban egyelőre nem látszottak különösebb indulatok. A csapat sem illetődött meg túlságosan, jóllehet az angoloknak ezután még több száz százalékos helyzete is adódott.

A 39. percben mégis a bajor Müller játszotta meg Olicot, aki 7 méterre a kaputól az önfeláldozóan elé vetődő Van der Sarba lőtt. A lassításban látszott, hogy a holland kapusról Nani kezére pattan a labda, de ez a bírónak nem tűnt föl, így a tizenegyes elmaradt.

Két perc múlva viszont eldőlni látszott a meccs és a továbbjutás is. Ekkor ismét a korábbi koreográfia szerint járt el Valencia és Nani: az ecuadori szélső befűzte a bajor csapat védőit, középre gurított, és a menetrend szerint érkező Nani jobbal könyörtelenül vágta be a Manchester United harmadik gólját.

K.O. - gondolhatta mindenki, és teljes joggal. A bajorok azonban mégis visszatértek, mégpedig Ivica Olic révén. A horvát csatár kettő perccel a MU találat után rövid kézitusát vívott a labdáért Carrickkel, majd győztesként kikerülve a küzdelemből visszaadta a Bayernnek a reményt.

A szünetben a müncheniek trénere, Louis van Gaal is önthetett valamiféle meggyőződést a csapatába, mert a második félidőben egy új Bayern futott ki a pályára.

Ahhoz, hogy ez a meggyőző

{{keretes_cim}}

"A félidőben éreztem, hogy legalább egy gólt még találhatunk a folytatásban - nyilatkozta a meccs után van Gaal. Soha nem derül ki, hogy a Manchester mire lett volna képes tizenegy emberrel, de ez már nem számít - tette hozzá a holland tréner, aki bevallása szerint a Bordeaux-nak jobban örült volna az elődöntőben.

dés előnnyé váljon, persze kellett a manchesteri jobbhátvéd, Rafael közreműködése is. A brazil védő az 50. percben Ribéry visszahúzásával kiállíttatta magát. A német csapat az emberelőnyt, és mezőnyfölényét 25 perc múlva váltotta a továbbjutást jelentő gólra.

Ribéry egy bal oldali szögletet ívelt át zseniálisan az angolok tizenhatosának jobb sarkához, ahol a magányosan várakozó Robben hatalmas kapáslövéssel állította be a 3:2-es végeredményt.


Hiába próbált korrigálni a MU, hiába jött be Berbatov és Giggs, a bajor csapat azt tette, amit ilyenkor egy csapatnak tennie kell: darabokra tördelte az angolok játékát, és a hátralévő negyed órát kihúzta kapott gól nélkül.


Igencsak haragosan nyilatkozott a meccs után Sir Alex Ferguson. A Manchester trénere Raffael kiállítása miatt dühöngött, mert a piros lap felmutatása előtt a németek körbeállták a bírót, és ezzel szerinte nyomást gyakoroltak rá. Ferguson azt mondta: "ha a 19 éves brazil a pályán maradhatott volna, soha nem jut tovább a Bayern. Soha!". Ferguson az ellenfél csapatának viselkedését  "tipikusan germánnak" nevezte. Jóllehet a münchenieknél összesen csupán öt német játékos futballozott...

A Bayern a Bordeaux ellen továbbjutó Lyonnal mérkőzik meg az elődöntőben. Az első meccset április 21-én Münchenben, a visszavágót 27-én, Lyonban rendezik. A másik ágon Inter-Barcelona elődöntő lesz április 20-án és április 28-án.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×