eur:
389.67
usd:
362.01
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Messi: Nem olyan fontos, amit tettem - videó

Lionel Messi varázslatától hangos a világsajtó a kedd esti Barcelona-Arsenal BL-mérkőzés után. Az argentin aranylabdást dicsérte mindkét edző, Arsene Wenger nem fukarkodott a dicsérettel, a világ legjobbjának nevezte a négy gólos támadót. Messi ugyanakkor szerény maradt, és az egész csapat teljesítményét emelte ki.

Messi-ás; A tökéletes 10-es; Lábai előtt a világ; Messi félelmetes; Ne a futballról, Messiről beszéljünk - ezekkel a címekkel jelentek meg szerda reggel a világ vezető lapjai, beszámolva a Barcelona 4-1-es diadaláról az Arsenal ellen. Közös az újságokban, hogy címlapon közlik a négy találatot szerző Lionel Messi fényképét, amint valamelyik gólját ünnepli.

A hatodik négyes

Az argentin zseni a hatodik játékos a BL-történetében, aki egy meccsen négy gólig jutott. Korábban Marco van Bastennek (1992, Milan-Göteborg), Simone Inzaghinak (2000, Lazio-Marseille), Dado Prsónak (2003, Monaco-Deportivo), Ruud van Nistelrooynak (2004, Man United-Sparta Praha) és Andrij Sevcsenkónak (2005, Milan-Fenerbahce) sikerült ez a bravúros teljesítmény.


"Nem olyan fontos, amit én tettem, csak az egész csapat teljesítménye számít. Nem kezdtünk túl jól, de szerencsére végül minden jól alakult, és boldog vagyok, hogy megnyertük a meccset. Tudtuk, ilyen meccset kell játszanunk a szurkolóink előtt. Remélem, ilyen teljesítménnyel tudjuk folytatni, mert még sok minden vár ránk a bajnokságban és a BL-ben is" - mondta a találkozó után a meccs hőse. Messi immár 39 gólt szerzett ebben a klubszezonban (43 meccsen), és a BL-ben is ő vezeti a góllövőlistát, megelőzve Cristiano Ronaldót.

Az argentin aranylabdás hozzátette, nehéz lesz megismételni ezt a játékot a hétvégi, Real Madrid elleni szuperrangadón, de azzal is elégedett lenne, ha 1-0-ra győznének a fő rivális otthonában.

Wengernél is a világ legjobbja

Messi nagyságáról beszélt a találkozó után Arsene Wenger, a búcsúzó Arsenal menedzsere is. "Számomra messze ő a világ legjobbja. Amikor elindul a labdával, rendkívül veszélyes, megállíthatatlan. Õ az egyetlen futballista, aki ilyen sebesség mellett így képes irányváltoztatásokra" - dicsérte az argentin támadót a londoniak francia edzője, elismerve azt is, a Barcelona jobb volt és megérdemelten került az elődöntőbe.

Elképesztőnek nevezte Messi teljesítményét edzője, Pep Guardiola is. "Remekül játszott, megmutatta, mekkora sztár. Az egész együttes jó formában játszott, még a 80. percben is nyomást tudtunk gyakorolni az ellenfél kapujára. Hihetetlenül boldogok vagyunk, hogy mit sikerült elérnünk. Szerdán még a sikert ünnepelhetjük, de utána már a Real Madrid elleni rangadóra kell készülni. Gratulálok az egész csapatnak és a klubnak, hogy öt éven belül negyedszer jutott el az elődöntőig" - fejtette ki a barcelonai edző. A címvédő katalánok az Interrel találkoznak a fináléba kerülésért.

Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×