eur:
388.88
usd:
360.34
bux:
68082.76
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Magyarok is indulhatnak a legendák raliján

Idén októberben is megrendezik a Legendás Hősök elnevezésű ralit, amely Párizsból indul, és Dakarban végződik. A kelet-európai térség résztvevőit segítő Palik László szerint a verseny erénye, hogy kis költségvetésű csapatoknak, köztük több magyar egységnek is elérhetővé tette a klasszikus útvonalon zajló viadalt.

Ez a verseny maga a fenntartható fejlődés - mondta az Inforádiónak Palik László az októberben rajtoló Heroes Legend tereprali versenyről.

A pilóta azt mondta: a világot gazdasági válság sújtotta, mégis mindenkinek megmaradtak az álmai. Neki évekkel ezelőtt az volt, hogy indulhasson a klasszikus Párizs-Dakaron.

Ezeket az álmokat a realitásokhoz kell igazítani - szögezte le az autóversenyző, majd hozzátette: a Heroes Legend maga a valóság.

Az októberi rali Párizsból Dakarba tart, azokon az útvonalakon, amelyeken a klasszikus hosszú távú verseny zajlott az elmúlt évtizedekben.

Viszont privát csapatok számára is finanszírozhatóvá vált, és ezt nagyon lényeges elemnek tartom - mondta el Palik László.

Arra a kérdésre nehéz felelni, hogy mennyi befektetés kell az induláshoz, mert ez sok mindentől függ - fejtette ki a pilóta.

Szerinte, ha valaki motorral akar részt venni, és van otthon egy jól felkészített járműve, akkor egy-két millió forintból teljesítheti a versenyt.

Mivel az elmúlt évtizedben a tereprali, és ezzel együtt Afrika, valamint a sivatagi verseny is népszerűbb lett Magyarországon, illetve Kelet-Európában is, akár több tíz nevező is jelentkezhet a térségből  - vélekedett Palik László, akinek még kérdéses az indulása a Heroes Legenden.

Mint mondta, szeretne elrajtolni a sivatagi rallin, de ez attól függ, hogy az idei évad versenysorozataiban hogy állnak október előtt.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×