eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Döntetlen Londonban, 1-0-ra nyert az Inter Milánóban

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében ma este két mérkőzést játszanak. Az Arsenal a címvédő Barcelonát fogadja, az Inter vendége az orosz CSZKA Moszkva.

A londoniak fura matematikai képletet tettek igazzá: a 40 százalék egyenlő a 100 százalékkal. Cesc Fabregas játékának esélyeit 24 órával a meccs előtt 40 százalékosnak mondta Arsene Wenger. Estére a negyvenből 100 lett, a csapatkapitány, miként a vb-ezüstérmes védő, William Gallas, vállalta a játékot.

A két csapat a következő összeállításban kezdett. Arsenal: Almunia, Sagna, Gallas, Vermaelen, Clichy, Fabregas, Song, Diaby, Nasri, Bendtner, Arsavin. Barcelona: Valdes, Dani Alves, Pique, Puyol, Maxwell, Messi, Keita, Busquets, Xavi, Pedro, Ibrahimovic. Sol Campbell, aki 2006-ban gólt szerzett a barcelona elleni BL-döntőben, a kispadra ült. Thierry Henry, az Ágyúsok legendája is, persze a másikra.

Milánóban José Mourinho Lúciót és Thiago Mottát nem küldhette pályára. A következő tizenegyet választotta: Julio Cesar, Maicon, Materazzi, Samuel, Zanetti, Sztankovics, Cambiasso, Eto'o, Sneijder, Pandev, Milito. A CSZKA névsora: Akinfejev, V. Berezuckij, A. Berezuckij, Ignasevics, Scsennyikov, Kraszics, Aldonyin, Semberas, Mamajev, Honda, Necid.

Az Emiratesben a barcelona kezdett aktívabban, a katalánok ráijesztettek a hazai csapatra.Az első húsz perc utáni statisztika: 9 Barcelona-kapuralövés, szemben az Arsenal számszerűleg és tartalmilag is nulla kísérletével. Nem esett gól a San Siróban sem, pedig Mourinho négy csatárral küldte fel a csapatát.

Kicsit feljött az Arsenal, Samir Nasri alig lőtt mellé. Milánóban Goran Pandev járt nagyon közel a gólhoz, de csak közel járt hozzá.

Rossz hír az Arsenalnak: Andrej Arsavin megsérült, lement a pályáról. A sokkal inkább a védekezéshez értő Eboué váltotta.

Az Emiratesben Nicklas Bendtner óriási helyzetet hagyott ki, illetve Victor Valdes remekül védett. Az akció végén a partjelző felemelte a zászlóját.

Nem alakulnak jól a dolgok az Arsenalnak: Gallas megint megsérült, lehet, hogy nem is tud majd kijönni a második félidőre. Cesc Fabregas összeszedett egy felesleges sárga lapot, s ezzel kizárta magát a visszavágóról.

A San Siróban a Diego Militóval kényszerítőző Wesley Sneijder hagyta ki a félidő utolsó helyzetét.

Szinte góllal kezdődött Londonban a második félidő. Zlatan Ibrahimovic korábban tíz kuamecset játszott angol klubok ellen, s nem talált a kapuba. Most megtört a jég: Gerard Pique előreívelt labdáját emelte Manuel Almunia kapujába.

A következő tíz percben mindkét csapat kihagyott egy-egy helyzetet, előbb Bendtner, majd Xavi szerezhetett volna gólt.

A San Siróban Aldonyin próbálkozott, Julio Cesar a kapu fölé tolta a labdát.

Nehéz azt állítani, hogy nem dőlt el máris a továbbjutás az Emiratesben: Zlatan Ibrahimovic megtáltosodott, s még egyszer bevette Manuel Almunia kapuját.  Xavi labdáját segítette a felső sarokba.

José Mourinho egy kicsit fellélegezhet: Diego Milito megtörte a jeget. Az Inter argentin csatára bevette Igor Akinfejev hálóját.

Egyetlen fénysugár rásütött az Arsenalra: a néhány perccel korábban beállt Theo Walcott szépített - de még mindig nagyon jól áll a Barcelona (1-2).

Csere az Emiratesben: lement a kétgólos Zlatan Ibrahimovic, s beállt a helyére az Arsenal-szurkolók korábbi (?) kedvence, Thierry Henry.

Újabb fordulat Londonban: az Arsenal büntetőhöz jutott, Carles Puyolt pedig kiállította a játékvezető, ami azt is jelenti, hogy a Barcelona csapatkapitánya sem játszhat a visszavágón. A tizenegyest az egykori Barca-ifi, Cesc Fabregas gólra váltotta, 2-2. A büntetőt egyébként ő maga harcolta ki. Fabregas rohant vissza a labdával a félvonalhoz, de sérültnek tűnik, s már nincs több cseréje az Ágyúsoknak.

Már nincs is szükség: vége a mérkőzésnek. A Barcelona győzelmet engedett ki a kezéből, de így esélyesebb a visszavágón. Az Inter 1-0-ra győzött. Ha nem is szerzett nagy előnyt, nem kapott gólt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×